Afla tot ce trebuie sa stii despre migrene
Ai tot timpul migrene si nu stii de ce? Afla in cele de mai jos tot ce trebuie sa stii despre migrene. O femeie are de trei ori mai multe sanse sa sufere de o migrena decat un barbat. Daca pana acum nu ai avut probleme cu migrenele trebuie sa stii ca in esenta este o durere severa de cap care vine insotita si de alte simptome precum greata, varsaturi sau sensibilitate la lumina si sunet.
O migrena poate dura de la cateva ore pana la cateva zile in functie de gravitatea ei. Poti reduce sansele de aparitiei a migrenei daca vei fi atenta la urmatoarele detalii: scaderea stresului prin diferite metode, reducerea consumului de alcool, cresterea duratei de somn si consuma cel putin doi litri de apa pe zi.
In afara de ingrijirea mentala si fizica mai exista si alte terapii care te pot ajuta in combaterea migrenei. Foarte multi oamenii se folosesc cu succes de terapii precum chiropractica, acupunctura sau terapia craniana.
Inainte de a merge la medic este recomandat sa iti notezi simptomele. In acest mod medicul va stii ce sa iti prescrie astfel incat sa poti combate migrena.
Este bine sa iti notezi urmatoarele: intensitatea durerii de la 1 la 10 , vremea la care esti supus ( umiditatea, temperaturile reci sau calde, vantul), tipul durerii, durata – numarul de zile sau de ore, simptome si modificari ale simptomelor de-a lungul perioadei ( sensibilitate la zgomot sau la lumina, varsaturi, capacitate de vedere restrictionata, incapabilitate de a munci), ciclul menstrual.
Daca vei pastra un jurnal cu simptomele tale ii va fi mai usor medicului sa te ajute. Dieta are si ea o importanta majora. Intolerantele alimentare, alergiile dar si deshidratarea si saritul peste mese pot declansa aparitia migrenelor.
Inainte de a avea o migrena sa stii ca poti avea cateva simptome care iti vor da de inteles ca trebuie sa fii pregatita. Vei simti senzatii precum amorteala si ace. Il acel moment trebuie sa te asiguri ca esti suficient de hidratata dar si sa ai la indemana prosoape umede pentru a-ti putea calma capul si ochelari de soare pentru a evita lumina de afara.
In cazul in care migrenele devin prea mari este cazul sa iei masuri. Medicul de familie este capabil sa iti prescrie medicamente si sa te trimita la un specialist daca este cazul.
In prezent nu exista leac pentru migrene dar se continua cu cercetarile astfel incat sa avem parte de cele mai bune remedii. In marea majoritate a cazurilor analgezicele precum paracetamolul si ibuprofenul au succes in tratarea durerii induse de o migrena.
Persoanele care sufera de migrene trebuie sa aiba in vedere gestionarea simptomelor dar si sa efectueze programari regulate la control. In functie de gravitatea acestora medicul va veni in ajutorul tau cu cele mai bune solutii. Migrenele sunt destul de dureroase si ne afecteaza mai mult decat ne putem da seama. Nu trebuie sa traiesti cu ele , din contra este mult mai bine sa inveti cum sa le combati.