Cum se manifesta enteroviroza la copii

 

In ultima perioada tot mai multe cazuri de enteroviroza au fost depistate. Foarte mult copii au fost afectati de acest virus care este transmisibil.

Enteroviroza este cauzata de anumiti virusi si afecteaza tractul intestinal al copilului. Practic este un virus care ajunge in corp prin gura si care este absorbit in intestin. Acesta poate rezista la temperaturi placute mai mult zile iar perioada de incubatie este cuprinsa intre 3 si 10 zile.

Trebuie sa stii ca enterovirusurile nu declanseaza o boala sau nu provoaca doar o infectie usoara. Anumite virusuri pot circula in cateva zone ale corpului si pot duce la infectii servere care ii vor putea pune viata in pericol copilului.

Este necesar sa stii ca boala care se dezvolta in urma infectarii cu un virus depinde de localizarea infectiei precum :

Rinovirusurile din caile respiratorii duc la aparitia racelii

Enterovirusurile care ajung la dura mater ( membrana care inveleste creierul ) pot provoca meningita

Virusul coxsackie poate provoca boala gura-mana-picior

Enterovirusurile care provoaca encefalita cerebrala

Enteroviroza este cel mai des intalnita la copii pana in 10 ani si este cel mai des descoperita la cei care se afla in colectiv.

Enteroviroza se poate transmite de la un copil la altul prin:

pe calea aerului, prin saliva, prin secretii nazale, prin stranut, prin tuse;

pe care orala, prin saliva

prin consumul de apa potabila infectata

prin contactul cu suprafete infectate

prin contactul cu materii fecale infectate

Enteroviroza la copii nu prezinta simptome sau prezinta simptome nespecificate. Aceste simptome pot fi confundate cu cele ale unei raceli, mai exact : febra, nas infundat, durere in gat, durere la urechi sau dificultati la inghitire.

Alte simptome pe care cel mic le poate avea sunt: greata, reflux gastroesofagian, balonare, indigestie, dureri abdominale, crampe, constipatia care alterneaza cu diaree, cefalee, dureri musculare, eruptii cutanate.

Este foarte important sa stii ca enteroviroza se trateaza cu antibiotic care nu sunt eficiente in cazul bolilor virale. Acest tratament vizeaza doar ameliorarea simptomelor.  Dar din fericire, infectia nu se intinde mai mult de 7-10 zile.

Daca doresti sa ii ameliorezi durerea celui mic cel mai bine este sa ii administrezi medicamente analgezice , cele care reduc durerea si febra si antivomitive.  Cu toate astea cel mai important este ca aceasta sa se hidrateze.  Ca sa poti evita deshidratarea cel mai bine este sa folosesti saruri de  rehidratare.  In plus pe langa hidratare cel mic trebuie sa se odihneasca. Cu cat va dormi mai mult cu atat sansele de vindecare vor fi mai mari.

In cazul in care cel mic are rani la nivelul gurii , cel mai bine este sa fie hranit doar cu alimente cu consistenta moale.

Daca vei respecta toate cele mentionate mai sus vei reusi sa ii ameliorezi durerile celui mic. In plus vei vedea ca acesta se va simti mai bine si isi va putea relua sarcinile de zi cu zi. Este foarte important ca dupa ce constati ca are enteroviroza sa nu il mai duci la scoala sau in locuri publice.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment