Nu reusesti sa iti aduci parul la lungimea mult dorita? Atunci cand nu iti mai creste parul este clar ca ai o problema. In cazul in care parul tau are un aspect uscat sau tern este un semn clar ca ceva nu functioneaza pe interior sau ca faci greseli in timpul spalarii.
Iata care sunt motivele pentru care nu iti creste parul
Nu mananci suficiente proteine
Firele de par sunt alcatuite din proteine, mai exact keratina. Daca nu mananci carne sau daca nu introdusic suficiente proteine in dieta ta zilnica parul nu poate avea un ritm normal de crestere. Parul va avea parte de un aspect uscat si fragul si se va rupe foarte usor.
Trebuie sa te asiguri ca dieta ta este una variata si ca nu mananci peste, carne slaba si oua. Poti suplimenta cu pudre proteice de origine vegetala.
Nu iti rezolvi deficitul nutritional
Fierul si zincul sunt doi dintre nutrientii care influenteaza foarte mult cresterea parului. Atunci cand acestea lipsesc parul va cadea foarte mult. Poti vorbi cu medicul au si daca este cazul poti suplimenta aceasta parte.
Nu iti ingrijesti scalpul
Scalpul are nevoie de o ingrijire si de o atentie mai mare. Daca acesta nu este sanatos atunci firele de par nu vor creste in ritm normal. Daca vei folosi produsele nepotrivite pielea capului va fi mai uscata si va descuraja cresterea parului. Afectiunile precum dermatita sevoreica trebuie sa fie rezolvate si trebuie sa fie tinute sub control cu tratamentele topice. Foloseste un sampon tratament pentru scalp si unul delicat care sa hidrateze lungimea parului.
Nu ai grija de varfuri
Despicarea parului avanseaza pe lungime in sus iar asta va duce in timp la scurtarea firului de par. Varfurile au nevoi speciale si cu cat vei amana mai mult despicarea lor cu atat va deveni mai lung parul tau. Incearca sa previi deteriorarea aplicand cu cateva ore inainte de a-ti spala parul un ulei presat la rece doar pe lungimi. Parul tau va absorbi acel ulei si va deveni mai puternic.
Nu folosesti masca sau balsam
Daca vrei sa ai parul lung atunci trebuie sa folosesti atat balsam de par cat si masca dupa fiecare samponare. Aceste produse hidrarteaza cuticula si previn deteriorarea varfurilor. Atunci cand folosesti sampon parul tau este mai vulnerabul. Orice sampon contine agenti de curatare care pot afecta hidratarea firului de par.
Iti speli parul prea des sau prea rar
Spalarea pe cap zilnica ar putea fi prea mult deoarece iti va usca scalpul dar si parul. Daca in schimb iti speli parul prea rar atunci parul tau va avea de suferit. Este recomandat sa iti speli parul de 3 ori pe saptamana iar asta va functiona perfect pentru tine.
Nu iti tunzi varfurile
Nu este necesar sa mergi la salon pentru a-ti tunde varfurile. Varfurile care nu mai pot fi salvate iti vor sabota parul deoarece se va despica si pe lungime. Asta inseamna ca va trebui sa iti tunzi parul mai des.