Reguli de igiena pe care orice mamica ar trebui sa le respecte

Orice mamica ar trebui sa respecte anumite reguli de igiena pentru copilul ei. Sistemul imunitar al bebelusilor se intareste in primele luni de viata atunci cand micutii intra in contact cu germenii.

Mamicile sunt adesea sfatuite sa nu dezvolte o obsesie pentru igienizarea si sterilizarea produselor. Cel mai bine este sa lasi organismul bebelusului sa invete cum sa se apere si cum sa reactioneze la alergeni precum polen sau praf.

Iata care sunt principalele reguli pe care trebuie sa le respecti

Sterilizarea biberoanelor

Biberoanele bebelusilor trebuie sa fie sterilizate pana cand acestia implinesc varsta de un an. Laptele este un mediu in care se dezvolta bacteriile si acesta este motivul pentru care toate biberoanele sa fie cat mai bine sterilizate inainte de a fi refolosite. Exista anumite kit-uri si echipamente care te vor ajuta sa igienizezi corect si rapid biberonul bebelusului tau fara sa mai fie necesar sa il mai fierbi.

Blatul din bucatarie

Baltul din bucatarie este locul unde poti prepara celui mic fel de fel de preparate si acesta trebuie sa fie sters cu un spray antibacterian. Suprafetele din bucatarie sunt mult mai expuse in fata umezelii si aici se pot dezvolta bacteria care pot fi nocive pentru un bebelus. Schimba zilnic prosoapele de bucatarie astfel incat sa ai un spatiu cat mai curat si mai igienizat.

Curatarea hainutelor

Haine bebelusului trebuie sa fie perfect igienizate. Atunci cand folosesti o masina de spalat trebuie sa te asiguri ca are un program de igienizare pentru a putea spala hainele copilului tau.

Poti chiar sa optezi si pentru un uscator de haine astfel incat sa ai mai mult timp pentru tine.

Igiena persoanelor din jur

Persoanele cu care copilul tau intra in contact  trebuie sa fie curate. Marea majoritate a oamenilor vor dori sa il ia in brate pe cel mic si sa il sarute pe fata iar acest gest poate fi destul de periculos. Prin sarut se pot transmite virusi gripali care pot fi destul de periculosi pentru cel mic.

Schimbarea scutecului

Mamicile trebuie sa se spele pe maini de fiecare data cand vor sa hraneasca sau sa schimbe bebelusul. Trebuie sa fii mereu atenta atunci cand iei copilul in brate in special in prima saptamana din viata. Chiar si atunci cand stai in casa trebuie sa fii atenta la acest aspect.

Evita spatiile aglomerate

Cu cat bebelusul este mai expus la un grup mai mare de persoane cu atat va creste riscul sa intre in contact cu cineva care este racit. Evita sa scoti bebelusul in spatii aglomerate in primele sase saptamani din viata. Mall-urile, pietele sau spatiile inchise trebuie sa fie de domeniul trecutului daca vrei ca cel mic sa fie sanatos.

Schimbarea scutecului

Scutecele absorb umezeala si din acest motiv trebuie sa ii schimbi scutecul celi mic imediat ce acesta s-a murdarit.  Un mediu umed va favoriza dezvoltarea rapida a bacteriilor si va provoca iritatii si alergii. Scutecul trebuie sa fie schimbat o data la trei sau la patru ore.

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment