Cum pot aparea conflictele in cuplu

Conflictele in cuplu se gestioneaza in mod diferit. Totul tine de temperament si de personalitatea ta. Modul in care stiti sa va gestionati certurile va pune presiune asupra relatiei care la un moment dat ar putea ajunge sa se destrame.

Ce implica lupta pentru putere intr-un cuplu

Intr-un cuplu este normal sa se creeze spiritul de echipa, ambii parteneri trebuie sa aiba acelasi scop si sa traga impreuna in aceeasi directie. Daca intrati mereu in competitie si va certati de fiecare data pentru lucruri banale atunci nu este deloc in regula. Lupta pentru putere nu ar trebui sa existe intr-un cuplu. Nu trebuie sa va zbateti fiecare pentru scopul sau personal trebuie sa aveti teluri comune pentru care sa luptati.

Orice conflict declanseaza rani

Orice mic conflict care iti aduce aminte de trecut te va face sa te simti vulnerabila. Poata ca un fost iubit de-a tau obisnuia sa iasa des in cluburi cu prietenii sai si tu nu suportai asta. Este perfect normal sa iti doresti ca actualul tau iubit sa nu mai iasa atat de des cu prietenii iar in momentul in care o face sa te simti neindreptatita. Faptul ca partenerul tau te critica constant este normal sa te enerveze dar asta nu inseamna ca trebuie sa stai cu acesta intr-o continua cearta. Nu este corect pentru tine ca partenerul tau sa te compare in mod constant cu alte persoane. Acesta trebuie sa te aprecieze pentru ceea ce esti.

Ai grija la interpretari

Daca partenerul tau apreciaza o femeie pentru modul in care arata nu inseamna ca isi doreste o relatie cu ea. Nu este tocmai in regula sa interpretezi fiecare gest sau fiecare vorba a partenerului tau. Cel mai bine este sa nu mai acorzi atentie oricarui gest al iubitului sau a unei vorbe spuse la nervi.

Nu amesteca lucrurile

Daca esti nervoasa dupa o zi stresanta la locul de munca nu trebuie sa ajungi acasa si sa iti versi nervii pe partenerul tau. Trebuie sa iti aduci aminte ca iti iubesti si ca iti respecti partenerul. Toate aceste conflicte nu ar trebui amestecate. Relatia ta nu ar trebui sa fie afectata de locul de munca sau invers. In momentul in care ajungi acasa trebuie sa lasi grijile si stresul la locul de munca. Acasa esti doar tu cu partenerul tau si trebuie sa va bucurati de momentele voastre impreuna.

Ia-ti o pauza atunci cand ai un conflict in cuplu

Ori de cate ori simti ca o conversatie cu partenerul tau tinde sa se transforme intr-un scandal trebuie sa iei o pauza. Nu este nimic in neregula cu ati lua 20-30 de minute pauza dupa care sa revii la discutie in momentul in care sunteti amandoi calmi. Daca nu puteti face asta atunci este clar ca sunteti total nepotriviti unul pentru celalalt. Intr-o relatie lucrurile nu au de ce sa devina imposibil de controlat.

O relatie implica o buna comunicare si devodament, daca iti doresti sa ai parte liniste atunci trebuie sa stii cum sa gestionezi conflictele.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment