Cum poti reduce costul facturii la electricitate

Factura la electricitate este tot mai mare? Ai dori sa schimbi asta dar efectiv nu stii cum sa o faci? Ei bine, trebuie sa vezi exact ce aparatura ai in casa si de ce nu, sa scoti din priza anumite produse atunci cand nu le mai folosesti.

Modalitatile prin care poti reduce costul facturii la electricitate sunt:

Umple frigiderul cu mancare

Produsele pe care le pui in frigider actioneaza precum izolatori care pot scade perioada de timp de care aparatul are nevoie pentru a se raci.  Totodata este bine sa amplasezi frigiderul intr-un loc mai racoros din casa.

Foloseste-te de perdele si draperii

Poti folosi aerul conditionat cat mai putin daca vei avea in casa draperii si perdele pe partea insorita a casei.  In acest mod caldura soarelui nu va mai patrunde in casa cu aceeasi intensitate. Scaderile vor fi vizibile inca din primele luni. Un alt mod prin care poti folosi aparatul conditionat mai putin este acela de a planta copaci in jurul casei.

Utilizeaza becuri LED

O alta metoda prin care poti economisi energie electrica este folosirea becurilor LED. Aceste becuri utilizeaza cu 90% mai putina energie decat becurile incandescente.  Durata becurilor cu LED este de 50 de ori mai mare decat a celor incandescente. Acestea rezista pana la 50.000 de ore. In plus sunt rezistente la socuri si la vibratii.

Ai grija la usi si la ferestre

Usile si ferestrele pot contribui mai mult decat ti-ai da seama la cresterea  consumului de energie electrica. Daca nu sunt calitative aerul rece poate patrunde in casa iar cel cald sa iasa. Din acest motiv factura la electricitate poate fi mult mai ridicata decat te-ai astepta. Verifica garniturile si izoleaza spatiile goale.

Verifica periodic sistemul de incalzire si sistemul de racire

Trebuie sa inlocuiesti electrocasnicele vechi cu unele dintr-o clasa energetica superioara pentru a putea  economisi. Sistemul de incalzire si cel de racire trebuie sa fie curatat si verificat cel putin o data pe an daca vrei sa economisesti. Pe langa faptul ca vei economisi considerabil la factura de electricitate vei observa ca si aerul din locuinta va fi mult mai curat.

Ai grija la electronice

Produsele precum televizorul, calculatorul consuma curent chiar si atunci cand sunt in modul stand-by. Cel mai bine este sa scoti din priza aceste produse in cazul in care nu le utilizezi. Ca sa poti face o schimbare trebuie sa iei atitudine in privinta acestor aparate. Poti folosi prize programabile sau prelungitoare utile pentru deconectarea usoara a aparatelor care au functia de stand-by. Poate ca nu stiai de televizorul sau calculatorul lasat in stand-by consuma intre 40% si 70% din energia pe care ar consuma-o in conditiile in care ar fi aprins.

Daca vei urma toate sfaturile de mai sus vei vedea ca factura ta la electricitate va fi mult mai mica. Pana la urma nu ai de ce sa investesti bani intr-o factura doar pentru simplul fapt ca nu iti poti gestiona anumite actiuni astfel incat sa economisesti.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment