Greseala pe care o facem zilnic si care ne ingrasa

Mihaela Bilic a dezvaluit ca cea mai mare greseala pe care o putem face si care ne ingrasa este inlocuirea unor alimenete nesanatoase cu unele la fel de calorice. Spre exemplu, atunci cand inlocuiesti dulciurile cu migdalele sau alunele cu semintele nu te vor ajuta sa ajungi la kilogramele dorite.

Oleaginoasele trebuie sa fie consumate cu moderatie si nu in exces. Vei slabi mai usor si mai sanatos daca vei consuma mancare gatita si nu alimente procesate.

Iata  de ce ne ingrasam

Cea mai mare greseala pe care o putem face atunci cand tinem o dieta este sa mancan oleaginoase in cantitati foarte mari.

„Oamenii mânâncă mai nou migdale, alune, semințe. Toate oleaginoasele acestea sunt considerate super food. Sunt super food, dar ar trebui să mâncăm șapte-zece bucăți. Ori majoritatea persoanelor mănâncă cu punga.

Provocarea mea ar fi: încercați să nu mai mâncați alimente procesate, ci mâncare gătită. Când ai acasă o porție de ciorbă, atunci ai o mâncare gătită ale cărei ingrediente le-ai pus tu în oală și sunt mai aproape de niște ingrediente curate”, a mentionat Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic a mai declarat ca trebuie sa privim mancarea intr-un alt mod decat pana acum. Din cauza anxietatii sau a nelinistii tindem sa mancam mai mult chiar daca nu ne este foame cu adevarat.

„Cu atât mai puţin în pandemia asta nu trebuie să dăm vina pe mâncare şi să o privim altfel. Dacă nu am fi avut mâncarea câţi dintre noi ne-am fi decompensat din punct de vedere emoţional, psihic, adică nu vedem în mâncare şi acest sprijin ajutor pe care ea ni-l dă.

Frica anxietatea, nemulţumirea, nesiguranţa  până şi plicitiseala ne duce instictiv spre mâncare. În relaţia cu mâncarea am rămas la fel de instinctivi, adică mâncare egal stare de bine şi noi mâncam nu doar ca să ne hranim ci ca să ne liniştim”, a mai spus medicul nutritionist.

Ne putem disciplina astfel incat sa ne stapanim senzatia de foame. Multe persoane au tendinta de a manca desi nu au trecut de ultima lor masa.

„Ritmul meselor. Pe termen lung acest contact cu mâncarea extrem de des ne duce în statutul de copii neînţărcaţi şi, cu cât avem un contact mai apropiat şi mai strâns cu mâncarea cu atât gândul la mancare ne fuge mai des.

Trebuie să ne dorim o relaţie mai rece cu mâncarea pentru că şi aşa este în jurul nostru prezentă pretutindeni. Prin educaţie şi disciplină, să înveţi să nu te mai sperii de senzaţia de foame şi să o laşi să crească pe o scară de la 1 la 10, să ajungă la o intensitate de măcar 6, pentru că altfel mâncatul la foame de nota 2,3 este inutil”,  a mai spus Mihaela Bilic.

Masa de seara este destul de importanta in procesul de slabire si nu trebuie sa fie ignorata. Mihaela sustine ca aceasta masa este absolute obligatorie dar trebuie sa avem grija la aportul caloric. Trebuie sa mai stim ce am mancat de-a lungul zilei si sa luam cea mai buna alegere pentru masa de seara.

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment