Lucruri sanatoase pe care sa le faci inainte de somn

Vrei sa stii care sunt lucrurile sanatoase pen care sa le faci inainte de somn? Ei bine, folosirea telefonului inainte de culoare este un obicei destul de neplacut. Oamenii de stiinta sustin ca aceasta activitate va creste nivelul cortizolului, mai exact, hormonal stresului.

Acestea sunt activitatile sanatoase pe care sa le faci inainte de somn

Scrie-ti gandurile intr-un jurnal

Dupa o zi obositoare de munca foarte multe ganduri contradictorii nu iti vor da voie sa ai un somn odihnitor. Timpul petrecut pe telefon iti va distrage atentia si te va coplesi. Unul dintre motivele pentru care te vei simti mereu obosita este ca stai mereu pe telefon. Renunta la telefon inainte de culcare si poti opta pentru un jurnal in care sa scrii ce te apasa sau care sunt motivele pentru care esti recunoascatoare in acea zi. Aceasta practica a ta te va relaxa si te va pregati pentru ziua urmatoare.

Citeste 20 de pagini dintr-o carte

Cititul este o activitate benefica care te va stimuli mental fara sa te agite. Iti va oferi o evadare de la problemele zilnice si iti va oferi un somn odihnitor. Poti alege un roman de dragoste sau orice alta carte te va distrage de la telefon.

Cititul te va ajuta sa te relaxezi si sa te simti mai bine. In plus, te va ajuta sa dormi mai bine decat iti poti da seama.

Fa-ti o baie relaxanta

Baile calde si relaxante cu multa spuma te vor ajuta sa te relaxezi mai mult decat iti imaginezi. S-a dovedit stiintific ca baile regulate ajuta mai mult la prevenirea si la vindecarea depresiei si anxietatii si ca iti va relaxa toti muschii si vor scadea nivelul de cortizol.

O baie relaxant ate va ajuta sa te destresezi si sa ai parte de mai multa liniste. Vei putea dormi linistita si te vei simti mult mai odihnita si mai relaxata.

Mediteaza

O meditatie de 5 minute te va ajuta sa iti echilibrezi emotiile, sa te relaxezi si sa dormi mult mai bine. Gaseste o pozitie relaxanta si inchide ochii in timp ce inspiri si expiri la nivel abdominal. Vei vedea ca toate gandurile nu te vor lasa sa te odihnesti asa cum ti-ai dori.

Poti incerca sa metidezi daca vrei sa te simti relaxanta. Vei avea parte de un somn odihnitor atunci cand vei medita si te vei simti mult mai bine. Meditatia te va ajuta sa dormi mai bine si sa te simti mult mai odhinita.

Fa-ti un masaj aromatizat

Masajul imbunatateste circulatia si relaxeaza foarte mult musculatura. Poti alege un ulei care sa te ajute sa faci miscari ample de masaj iar ca aroma poti oricand sa te bazezi pe lavanda pentru ca aceasta este cea care promoveaza relaxarea. Poti chiar sa insisti pe zonele in care acumulezi mai multa tensiune asa cum ar fi pe maxilare, umeri sau pe abdomen. Masajul talpilor te va ajuta sa te relaxezi enorm si te va face sa ai parte de un somn odihnitor.

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment