Cele 5 secrete ale fericirii in cuplu

          Specialistii spun ca se poate!

  1. Partenerii isi pot schimba reciproc comportamentul. Desi se spunea ca nu este indicat ca intr-o relatie sa incerci sa schimbi felul de a fi a partenerului, iata ca se poate. Este cunsocut faptul ca pe parcursul unei relatii, incepem sa semanam cu partenerul nostru tot mai mult, imprumutandu-i obiceiurile, expresiile, modul de a gandi. Asadar, intr-o relatie cei doi incearca sa gaseasca un drum comun, iar daca un comportament sau un mod de viata  deranjeaza celalalt partener sau il priveaza da atentie , este de peferat sa tinem cont si sa ne imbunatatim reactiile si modul de viata pentru a putea trai in armonie sau pentru a implini anumite nevoi comune. Este nevoie de compromis in indeplinirea raspunderilor sau treburilor casnice, intr-un mod echitabil.
  2. Puteti adormi certati – Regula cunoscuta care spune: “Niciodata sa nu mergeti certati la culcare”, se pare ca nu aduce fericire in cuplu. In situatia in care am incerca sa rezolvam disputele inainte de culcare, oboseala ne-ar pune bete in roate. Din cauza oboselii, argumentele este posibil sa nu mai fie clare si dispare rabdarea de a clarifica lucrurile, ba chiar este posibil sa adormim in timp ce partenerul asteapta raspunsurile sau solutiile noatre. Se pare ca in acest caz, este mai bine sa lasam ziua de maine sa resolve problemele zilei de azi. Dimineata viziunea asupra problemei se poate clarifica de la sine printr-o discutie cu argumente clare, iar nervii dispar dupa ce noaptea a fost un sfetnic bun.
  3. Te poti distra si separat – Dupa cativa ani de relatie, dragostea este una mai linistita si mai asezata. Daca pana acum nu ati facut-o, este momentul pentru a incepe sa oferiti atentie propriilor hobby-uri, chiar daca multe cupluri se bazeaza pe similaritate si pe complementaritate, acum puteti sa va petreceti timpul si separat. Puteti sa va impartasiti experientele reciproc.
  4. O minciuna este benefica- Nu este de peferat sa-ti minti partenerul dar, uneori exista situatii in care este mai bine s-o faci. Minciuna prin omisiune este necesara uneori in situatii in care trebuie sa-i protejati sentimentele. Un exemplu este acel moment in care partenerul ne cere parerea legata de kilogramele in plus sau in minus. Cand doreste sa ne afle parerea in legatura cu felul in care arata intr-o piesa vestimentara preferata, este indicat sa omitem sa ii spunem direct ca nu este deloc avantajat si va trebui sa gasim o modalitate prin care sa-l facem sa se razgandeasca cu privire la acel articol vestimentar, fara a-i rani sentimentele.
  5. Ai voie sa nu fii perfect- Exista o regula veche, prin care se recomanda ca femeia sa-si controleze aparitia in fata partenerului, sa arate perfect dimineata si sa nu lase la vedere anumite imperfectiuni. Se pare ca aceasta regula nu este una care sa aduca fericire in cuplu. Perfectiunea plictiseste. Faptul ca partenerul are si el imperfectiunile lui este un lucru la fel de firesc ca si tu sa le ai pe ale tale. Traiul firesc si natural in doi este mult mai benefic si aduce fericire in cuplu, iubindu-va reciproc si calitatile si defectele.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment