Cum alegem scoala potrivita pentru copilul nostru?

Criterii de alegere

Gradinita se apropie de final si este timpul sa sa ne gandim cum sa alegem cea mai potrivita scoala pentru copil.

Conform specialistilor in educatia si psihologia copilului, criteriile de alegere a scolii sunt in functie de locatie, buget si metodele  de educatie folosite de scoala  si de educator.

Intre parinte si invatator trebuie sa se stabileasca o conexiune buna in care sa existe motivele increderii si a admiratiei parintelui fata de educator. Educatorul va fi indrumatorul spiritual si academic al  copilului pentru 5 ani si este firesc sa alegem educatorul dupa criterii serioase. Este indicat ca inainte de a lua o decizie, sa vizitam scoli , sa ne informam, sa cerem parerea din experienta altor parinti. In discutia cu invatatorul sa ascultam cu atentie , sa punem intrebari, sa observam gesturile si reactiile invatatorului, sa ii povestitit despre cum este copilul dimneavoastra si care sunt asteptarile dumneavoastra.

Este un moment de multe ori dificil pentru parintii super-protectivi, pentru ca acesta este momentul in care copilul trebuie sa inceapa sa traiasca experiente personale, independente de familie si va urma reguli noi. Este important ca alegerea scolii sa fie determinata de gradul de increderea pe care personalul scolii ne-o inspira.

Pentru  dezvoltarea gandirii si comportamentului social , este necesar ca alegerea scolii sa fie in functie de mediul care-i ofera copilului exemple positive care sustin procesul de invatare.

Exista scoli unde climatul se bazeaza pe idea egalitatii elevilor si a valorii individuale si unice a fiecarui copil. De asemenea sunt scoli care pun accentul pe competitivitate acerba, pe dobandirea abilitatilor de supravietuire. Alegerea dumneavoastra trebuie sa fie in functie de copilul dumneavoastra si a personalitatii lui.

Este nevoie sa identificam corect scoala in care copilul sa se simpta bine sis a tinem cont de ceea ce simte copilul in legatura cu metodele folosite acolo, in legatura cu personalul si mediul scolii. Studiile arata ca raspund mai bine sarcinilor si provocarilor , copii care se simt bine in mediul in care invata.

Este cunoscut faptul ca sunt copii care reactioneaza mai bine cand cerintele si sarcinile sunt trasate intr-un mod clar , iar altii au nevoie de un sistem mai permisiv, in care joaca sa fie inclusa.

Scoala pregateste copii pentru viata si este important ca ei sa deprinda si capacitatea de a evita singuri pericolele, este important sa invete cum sa supravietuiasca si sa exceleze in mediul social. Este benefic sa invete sa se adapteze in fata diferitelor situatii sau diferitelor medii.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment