Cum să-ți păstrezi hainele ca noi mult timp?

Probabil că toți am vrea ca hainele pe care le purtăm să arate la fel de noi ca atunci când le-am cumpărat. Ești de acord? Sigur că nu este posibil la nesfârșit, dar cu cât le îngrijim mai bine cu atât reușim să ne bucurăm de un aspect plăcut al acestora cât mai mult timp.

Cu trecerea timpului, hainele noastre tind să se deterioreze sau să își piardă din strălucire. Dar cum poți să prelungești durata de viață a acestora?

Descoperă în următoarele rânduri 10 sfaturi practice și eficiente care te vor ajuta să-ți menții garderoba în condiții impecabile! Poate ai mai citit despre acestea, dar să ți le amintești este cu atât mai bine.

Spală hainele conform etichetei

Respectarea instrucțiunilor de pe etichetă este esențială pentru a păstra integritatea materialului. Nu degeaba este plasată acolo.

Alege programele de spălare corespunzătoare pentru fiecare tip de țesătură.

Evită supraaglomerarea mașinii de spălat

Încărcarea excesivă a mașinii de spălat poate duce la frecarea excesivă a hainelor și la deteriorarea fibrelor. Asigură-te că lași suficient spațiu pentru ca hainele să se miște liber în timpul ciclului de spălare.

Este adevărat, încărcarea mașinii cu un număr cât mai mare ajută la economisirea energiei electrice, a detergentului, dar este posibil ca banii economisiți așa să fie cheltuiți pe alte haine. Și atunci, ce alegi?

Folosește detergent delicat

Alege un detergent potrivit pentru hainele tale, preferabil unul cu formulă delicată, fără substanțe dure sau chimicale agresive.

Folosește balsam de rufe

Dar un balsam de rufe delicat, care să protejeze materialele și să le catifeleze pentru ca fiecare atingere a lor să fie una plăcută. În magazinul italian supermercato.ro găsești astfel de balsam de rufe, la prețuri foarte avantajoase.

Evită uscarea excesivă

Uscarea la temperaturi prea ridicate poate duce la decolorarea hainelor. Optează pentru setările de uscare corespunzătoare fiecărui tip de material. Sau mai bine usucă-le la aer liber.

 Calculează cantitatea de detergent

Folosește doar cantitatea necesară de detergent pentru a evita depunerea excesivă de substanțe chimice în material. Uneori tindem să folosim prea mult detergent, iar asta nu e deloc recomandat.

Depozitează hainele în mod corespunzător

Pentru a evita cutele, depozitează hainele în locuri bine aerisite și evită împachetarea excesivă. Folosește umerașe pentru bluze, rochii, pantaloni, tricouri. Aproape pentru orice dacă îți permite spațiul.

Acordă imediat atenție petelor

Îndepărtează petele proaspete cât mai repede posibil, utilizând produse de curățare corespunzătoare tipului de pată și materialului hainei.

Folosește perii și role pentru îndepărtarea scamelor

Periile și rolele adezive sunt instrumente eficiente pentru a menține hainele libere de scame și fire de păr. În special dacă ai și animăluțe de companie care lasă păr prin casă.

Evită folosirea excesivă a fierului de călcat

Folosește fierul de călcat doar când este absolut necesar și ajustează temperatura în funcție de tipul de material.

Repară imediat eventualele defecte

Atunci când observi orice mică deteriorare, cum ar fi un nasture desprins sau o cusătură desfăcută, repară problema cât mai curând posibil pentru a preveni agravarea situației.

Formează-ți obiceiuri din aceste sfaturi, pentru că în acest mod poți să-ți păstrezi hainele mereu ca noi pentru o perioadă lungă. Aplică aceste sfaturi în rutina ta de îngrijire a hainelor și vei reuși să-ți menții garderoba într-o stare impecabilă. Nu doar că vei economisi bani pe termen lung, dar vei avea și satisfacția de a purta mereu hainele tale preferate în condiții perfecte!

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.