Cum a ajuns esarfa un accesoriu atat de chic

Esarfa este un accesoriu atat de chic incat nu se putea sa nu aiba o istorie atat de bogata. Aceasta a fost folosita la simboluri ale unor obiceiuri religioase si pana la produse din matase care erau infasurate  in jurul gatului.

   Cum a aparut esarfa

Pe vremea imparatului Cheng esarfa din panza era cea care indica rangul functionarilor de la Curtea Imperiala. Nefertiti obisnuia sa poarte o esarfa infasurata pe o coafura conica. In plus imparatul roman Nero purta de cele mai multe ori o esarfa subtire in jurul gatului.

In plus esarfele au avut un rol foarte important in istoriile religioase ale lumii. In Roman Antica, miresele purtau voaluri in culori cat mai vii iar in traditia crestina mireasa trebuia sa poarte un val alb pe fata deoarece era un simbol al puritatii. In Evul Mediu, femeile casatorite din Europa isi acopereau capul si fata cu diferite valuri, esarfe sau baticuri. In plus femeile musulmane purta esarfe pe cap care purtau denimirea de hijab.

Peste o perioada buna de timp, Napoleon Bonaparte i-a facut cadou sotiei sale Joséphine de Beauharnais o esarfa din casmir. Dupa care in secolul 15 esarfa a inceput sa reprezinte o moda atat pentru femei cat si pentru barbati. Esarfa era realizata sub forma de benzi de stofa, blanuri scumpe sau era impodobita cu obiecte decorative din metale si pietre pretioase, aceasta mai poate fi purtata in banduliera sau aruncata peste umar.

Esarfa a devenit in acest mod un accesoriu trendy. Din istoria modei ne putem da seama ca esarfa a aparut pentru prima data in lumea modei in jurul anilor 1800. Cativa zeci de ani mai tarziu, regina Victoria impune moda esarfelor la curtea regala a Angliei. La inceputul anilor 1900 celebra balerina Isadora Duncan era vestita pentru mania ei de a purta esarfe foarte lungi care erau lasate sa zboare in bataia vantului. Aceasta moare ingrozitor fiind strangulata de una dintre esarfe care era prinsa de roata automobilului in care mergea.

Esarfa este accesoriul favorit al vedetelor de la Hollywood

In anul 1937 casa de moda Hermes lanseaza pe piata prima sa esarfa realizata din matase de lux. Modelele Hermes erau mereu patrate si purtate de celebritati precum regina Elisabeta, Audrey Hepburn sau Grace Kelly.

In anii 1940 au aparut si variante mai ieftine ale esarfelor si acestea au fost adoptate si reprezentate de clasa mijlocie.

Dupa razboi industria esarfelor ia amploare. Vor aparea modele in culori tot mai vibrante iar companiile incep sa colaboreze cu artisti tot mai faimosi pentru a putea produce modele unicat. In plus in anii 1990 reincep sa apara esarfele din casmir sau salurile calduroase care acopera rochiile delicate de seara ale doamnelor.

In prezent doamnele si domnisoarele continua sa impresioneze prin purtarea unor esarfe impresionante. Cu ajutorul lor, doamnele si domnisoarele puteau sa isi puna in valoare tinutele. O esarfa poate completa atat o rochie cat si o tinuta casual cu blugi sau cu niste pantaloni eleganti si un sacou.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment