Istoria tumultoasa a designerului Gianni Versace

Gianni Versace este un designer care a cucerit intreaga lume prin creatiile lui si prin spectacolele oferite. Acesta a fost cel care a reinventat moda si care a adus pe podium haine in culori puternice la care altii nici nu au indraznit sa viseze.

Versace a avut o viata plina de inspiratie si de creativitate insa a avut parte de un sfarsit violent si prematur.

   Descopera istoria designerului Gianni Versace

Gianni Versace s-a nascut la finalul anului 1946 in Calabria, Italia si a intrat rapid in lumea design-ului. Mama sa era o croitoreasa foarte talentata si cautata si l-a primit de mic in atelierul ei pe Gianni. Desi interesul acestuia pentru moda era vizibil, Gianni era in egala masura interesat de arhitectura si de istorie. Acesta era pasionat de Grecia antica si arta in acea perioada. In adolescenta l-a descoperit pe Andy Warhol o alta sursa importanta de inspiratie in munca sa. Toate aceste interese ale sale si insistentele mamei l-au incurajat sa devina rapid designer-ul care a incurajat toate femeile sa iasa din tiparele clasice.

La 26 de ani a decis ca Milano este un loc mai potrivit pentru ideile sale si pentru ambitiile sale. Acesta a inceput sa lucreze in industria de fashion design iar in mai putin de un an a ajuns sa fie designer la Byblos, una dintre cele mai de succes linii ale Genny, un producator italian de haine ready-to-wear.

Succesul i-a dat curajul de care avea nevoie sa pregateasca o noua colectie care avea sa ii poarte numele. La varsta de 32 de ani Gianni Versace deschidea primul sau magazine un boutique pe Via Della Spiga.

Versace fascina dar si enerva in aceeasi masura. Foarte multe persoane il ridicau in slavi pentru creatiile sale pline de culoare care ii scoteau in evidenta corpul femeilor. In acea perioada se spunea ca ”Armani îmbracă soția, în timp ce Versace îmbracă amanta.”

In acelasi an fondatorul Versace ii aduce alaturi de el pe fratele sau mai mare dar sip e sora sa mai mica. Santo a devenit presedintele companiei si a preluat partea financiara in timp ce Donatella a fost vice-presedinte si a devenit consultantul lui Gianni pe partea creativa.

In anii 80 brandul Versace era deja unul international.  Hainele sale lasau la vedere picioarele, umerii si spatele femeilor din intreaga lume. Show-urile lui Gianni erau pline de vedete precum : Printesa Diana, Madonna, Sting sau Elton John. Conceptul de supermodel a fost lansat de Versace iar celebritati precum Naomi Campbell, Cindi Crawford, Claudia Schiffer, Helena Christensen sau Carla Bruni erau mereu prezente in  defilarile sale.

Cu toate ca Versace a divinizat femeile, acesta a iubit barbatii. Chiar platea de cele mai multe ori pentru serviciile sexuale ale acestora.

Sfarsitul lui Gianni Versace a fost unul sfasietor, se care ca acesta a fost impuscat pe scarile casei sale din Miami pe data de 15 iulie 1997 cand se intorcea de la o plimbare pe plaja.  Andrew Cunanan, criminalul lui Versace mai ucisese 4 barbati inainte de acesta.

Cu 6 luni inainte de a fi ucis Versace primisese vestea ca fusese vindecat  de o forma rara de cancer cu care se luptase de mai bine de 2 ani de zile.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment