Valentino cel mai important designer al modei haute couture

Valentino este in mod sigur un designer cunoscut peste tot in lume. Italianul a fascinat o lume intreaga cu colectiile lui si continua sa fie un model si la 88 de ani. Acesta nu a dat dovada doar de talent si si de dorinta de a reusi. Putem spune ca Valentino este unul dintre cei mai longevivi designeri din istorie si ca si-a petrecut jumatate de secol in lumea modei.

  Copilaria designerului Valentino

Valentino Clemente Ludovico Garavani s-a nascut pe data de 11 mai 1932 in Voghera, un sat din nordul Italiei. Mai exact, la 30 de km de capitala modei, Milano. Interesul pentru moda a iesit la iveala inca din primii de scoala, atunci cand era absolut fascinat de costumele actorilor de teatru dar si ale cantaretilor de opera. Valentino era convins ca putea face si el tinutele actorilor iar parintii lui i-au sustinut visul si interesul pentru moda.  Acestia l-au lasat pe Valentino pe mainile matusii sale Rosa care avea un mic atelier de croitorie. Nu a durat foarte mult timp si Valentino a ajuns ucenic in atelierul unui designer local, Ernestina Salvadeo.

Prietenul sau Guy Laroche i-a oferit un post in atelierul sau cat inca era la inceput de drum. Dupa care, la 27 de ani, Valentino s-a stabilit la Roma. Aici a mai lucrat o perioada de timp pentru 2 designerii de renume dupa care a decis sa isi faca propria casa de moda.

In  vara anului 1960, Valentino il cunoaste pe Giancarlo Giammetti, un student la arhitectura care inca locuia cu parintii si care facea parte din patura superioara a burgheziei italiene.  Din acel moment se naste o prietenie profunda dar si un parteneriat de afaceri. Giammetti  a venit cu idei potrivite pentru cresterea afacerii lui Valentino.

Primul spectacol Valentino a fost unul grandios si a avut loc asa cum isi dorea designerul. Manechinele prezente erau venite de la Paris pana in Florenta, care era atunci capitala modei. Din aceasta prezentare au facut parte 120 de rochii spectaculoase si care erau realizate din materiale pretioase. Intr-o perioada in care culorile tari erau la putere, Valentino vine cu ceva nou, acesta aduce in atentia publicului non-culorile. Vogue l-a numit pe Valentino unul dintre cei mai buni designeri ai lumii.

Inclusiv prima doamna a Americii a comandat 6 rochii si a devenit prietena cu designerul. Putin timp mai tarziu, Valentino este cel care ii realizeaza o rochie de mireasa pentru nunta cu Aristotel Onassis dar si multe alte tinute absolut remarcabile.

In anul 1998 Valentino si partenerul sau Giancarlo Giammetti au decis sa vanda compania cu 300.000.000 de dolari. In prezent, Valentino are reprezentante in 90 de tari dar tot Valentino a decis cine sa ii urmeze functia de Director Creativ in momentul in care a decis sa renunte, Pierpaolo Piccioli este cel care ocupa si acum acest post.

Vedetele s-au inghesuit intotdeauna sa poarte creatiile marelui designer. Actrita Anne Hathaway este febletea designerului italian.  Acesta a spus ca o priveste ca pe o fiica si ca este incantat ca ii poate crea rochia de mireasa.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment