Îngrijirea coreeană – despre lumea în care îngrijirea anti-îmbătrânire începe în copilărie

Lumea în care îngrijirea anti-aging începe în copilărie – o istorie fascinantă a produselor cosmetice coreene și de ce să le integrezi în rutina de self-care

Departe de lumea noastră, în care interesul pentru îmbătrânirea pielii apare odată cu cea de-a doua tinerețe, în Coreea, fetele au o rutină de îngrijire anti-aging încă de dinainte de 11 ani. La 10 ani, deja merg la cosmetician cu mamele lor. De zeci de ani, Coreea e cunoscută pentru importanța pe care o acordă îngrijirii pielii – rutina de skincare e parte intrinsecă din stilul de viață al oamenilor.

Backstage-ul cultural al cosmeticelor coreene

Cum pentru europeni și americani nutriția și sportul sunt valori importante, ideologia coreeană funcționează la fel, dar pentru skincare. La baza întregii societăți coreene stă confucianismul, fondat pe o serie de valori considerate nobile și profunde. Pentru femei, aceste valori se referă la modestie și candoare – eleganță simplă, un look curat, blând, sănătos, cu foarte puțin machiaj. Deși a traversat și o perioadă mai delicată, prin prezența femeilor Kisaengs – versiunea coreeană a gheiselor japoneze – de la care au fost preluate sprâncenele accentuate și impecabile și pielea radiantă, modelul de frumusețe coreeană ramane simplu și curat.

Rutina de skincare nu se referă doar la produsele pe care le folosești – fie că vorbim de cosmetice coreene Purito, IUNIK sau cosmetice coreene elishacoy – ci să ai grijă de pielea ta înseamnă să ai grijă de starea ta de sănătate generală. 

Rutina de skincare ca disciplină 

În Coreea, copiii știu ce înseamnă protecție solară încă de dinainte să împlinească trei ani. La 11 ani, fetele merg la salon cel puțin odată pe săptămână. La fel ca mâncatul sănătos sau sportul regulat, îngrijirea pielii se deprinde și se exersează.

Dacă în alte părți ale Lumii îngrijirea pielii e văzută ca un pas opțional, pe care îl faci dacă vrei să ai o piele frumoasă, pentru coreeni conceptul de skincare a devenit o anexă a ritualurilor zilnice: cum nu pot sări peste spălatul pe dinți nu pot omite nici rutina de îngrijire.

Ancorați într-o cultură și mentalitate proactivă, coreeni transformă skincare game într-un exercițiu de disciplină care începe chiar de dinainte de a spune primele cuvinte: bebelușilor li se îngrijește tenul încă din primele zile de viață, crescând știind că așa se face – că o piele nu trebuie să fie doar frumoasă, ci și sănătoasă.

De ce K-beauty și cum creează cosmeticele coreene fascinație 

Cosmeticele coreene pe care le găsești și pe SkinBeauty.ro și-au câștigat popularitatea desăvârșită în ultimii ani în lumea vestică. Departe de a fi doar produse care corectează anumite probleme cutanate, cosmeticele coreene sunt hipnotice prin atributele pe care le au:

  1. formule și ingrediente intrigante, blânde, care targetează și rezolvă probleme specifice și diverse;
  2. rezultate vizibile, imediate, long-term;
  3. abordare sustenabilă, cu accent pe impactul asupra mediului;
  4. gamă de prețuri variată, pentru nevoile și bugetul fiecăruia.

Coreenii nu promit frumusețea impecabilă fără efort. Dar nici sportul, nutriția sănătoasă, yoga sau meditația nu o fac – nimic din ce ne ajută să devenim cea mai bună variantă a noastră nu se întâmplă fără efort.

Cei zece pași din rutina de skincare coreeană (demachiere, exfoliere, tonifiere, folosirea de esențe, seruri și fiole, deosebitele Sheet Mask, hidratare a tenului si a ochilor, protecție solară, măști de noapte, uleiuri faciale) își croiesc drumul într-un mod alert către noi, iar odată cu pandemia, trendurile se schimbă: de la dorința de a avea un make-up impecabil am ajuns să gravităm înspre un ten natural îngrijit corect, care să nu mai aibă nevoie de makeup.

Sub umbrela Covid-19, skincare devine self-care, iar ingredientele unice coreene și utilizarea lor decade la rând ne dovedește că, în final, putem vorbi cu adevărat despre o știință și o matematică a frumuseții. 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment