Informatii utile despre vitamina D si cum te poate ajuta

Vitamina D ajuta la dezvoltarea si la mentinerea sistemului muscular. Vitamina D ajuta la prevenirea osteoporozei si contribuie la imunitatea organismului.

Vitamina D3 este produsa de organismul uman ca urmare a expunerii la lumina naturala. Vitamina D2 este sintetizata de plante.

De ce este vitamina D importanta in cantitate suficienta

Vitamina D  are o importanta colosala in osteosinteza si ajuta la mentinerea nivelului optim de calciu si de fosfos in sange. Scaderea nivelului de vitamina D va duce la inevitabil la utilizarea calciului din alte organe asa cum ar fi oasele. Asta va duce in timp la favorizarea osteoporozei sau la rahitism in cazul copiilor.

De cata vitamina D ai nevoie in functie de varsta

Vitamina D este necesara inca de la nastere si pe tot parcursul vietii. Doza zilnica de vitamina D creste o data cu varsta.

La copii cu varsta de 0 – 1 an sunt necesare: 400 Unitati Internationale

La copii de 1 – 18 ani : 600 – 1000 UI / zi

La adulti de 19 – 70 de ani : 600 – 2000 UI/zi

La adultii de peste 70 de ani : 800 – 2000 UI/ zi

Cum te ajuta soarele la sintetizarea vitaminei D

Deficitul de vitamina D este legat de expunerea la soare dar mai depinde si de varsta, sex si de necesitatile metabolice ale fiecarei persoane in parte. Iarna pielea este expusa tot mai putin la razele soalare iar absortia vitamei D este tot mai limitata.

Surse naturale de vitamina D

Cel mai important aport de vitamina D vine din alimentatie. Vitamina D se gaseste in ficat, peste, carne de vita, galbenus de ou, unt si lapte.  Nu trebuie sa uiti ca pentru asimilarea vitaminei D este foarte importanta expunerea la lumina soarelui care favorireaza absortia.

Semne si simptome la persoanele care au deficit de vitamina D

Persoanele care au deficit de vitamina D au urmatoarele semne si simptome: asthenia fizica, somnolent, dureri osoase sau fracturi aparute relative usor.  Alte lucuri care pot cauza un deficit de vitamina D sunt depresia, unele forme de cancer sau chiar boli de inima.

In unele situatii este necesara administrarea de suplimente cu vitamina D. Foarte multe dintre acestea pot fi luate fara prescriptive medicala si este recomandata chiar consultarea unui medic inainte de a apela la aceasta solutie.

Copiii au nevoie de vitamina D de la nastere

Expunerea copiilor la lumina soarelui este foart importanta. Vitamina D3 poate fi data copilului sub forma de picaturi.  Trebuie sa ii administrezi acestuia picaturile pe toate perioada de crestere si mai ales in sezonul rece.

Semnele si simptomele rahitismului la copii

Semnele si simptomele la rahitismului sunt: abilitati motorii intarziate, deformari vizibile ale oaselor la nivelul craniului, picioarelor, cutiei toracice, coloanei vertebrale sau dureri oasoase. Vizitele periodice la medic nu sunt de ratat,

Orice tip de afectiune trebuie sa fie tratata inca in perioada de crestere a copilului pentru a nu-i afecta statura la varsta adulta si pentru ca acesta sa nu aiba parte de deformari permanente ale sistemului osos.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment