Legenda modei : Karl Lagerfeld

Viata si cariera

Karl Lagerfeld a fost un standard pe care industria fashion a luptat mereu sa-l atinga. Industria modei se misca intr-o viteza extrem de mare si nu multi pot tine pasul cu ritmul si exigentele acestui domeniu. Karl Lagerfeld, desi ajuns la o varsta inaintata, nu numai ca a tinut pasul cu viteza cu care se desfasoara lucrurile in industria modei dar a si impus un standard inalt. Era motivat de autodepasirea continua, imaginand si creand colectii din ce in ce mai stralucite fata de precedentele creatii ale sale.

Cei mai multi creatori ai industriei sunt frecvent asociati cu anumite case de moda la care sunt afiliati la un moment dat. Karl Lagerfeld  a devenit un brand , lasandu-si amprenta personala in creatiile de moda , design sau arta.

Nu este precisa varsta la care Karl Lagerfeld, a inceput cariera in industria fashion-ului, varsta sa exacta ramanand inca incerta , este insa cunoscut faptul ca in anul 1955 la varsta  de 20 de ani, a castigat premiul  la categoria “ mantouri”, acordat de Woolmark Prize(in 1955 cunoscut drept Wool Secretariat ).

Imediat dupa castigarea premiului, Karl a inceput colaborarea cu atelierul creatorului Pierre Bamain, ca dupa trei ani sa continuie cu couturierul Jean Patou, unde timp de cinci ani , a creat zeci de colectii Houte couture.

In anul 1965 a fost solicitat de labelul Italian Fendi, sa creeze colectii de la cap la coada si a contribuit cu talentul sau la Fendi, timp de 50 de ani pana in present.

Karl Lagerfeld a ajuns sa conduca casa de moda Chanel in anul 1983, primind mana libera pentru interpretare si reinterpretarea codurilor brandului creat de Gabrielle Chane. “Treaba mea nu este sa fac ce facea ea, ci ceea ce ar fi facut ea”, a marturisit candva Karl Lagerfeld. De-a lungul a 30 de ani Karl, a reinventat jachetele, si smokingurile, iconica little black dress, tweed-urile, bijuteriile cu perle si gentile matlasate, ale casei francize de moda.

Creatorul nu s-a limitat niciodata doar la designul vestimentar. In anul 1987, s-a ocupat de toate campaniile Chanel. A dezvoltat o multime de proiecte, de la scurt metraje, sedinte foto, la designul pentru camere de hoteluri, jocuri video.

Cariera si imaginea sa, a lasat o amprenta importanta peste lumea modei. La varsta de 85 de ani a incetat din viata, insa creatiile sale vor reprezenta un punct de referinta in lumea fashion-ului mondial.

 

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment