Iata tot ce trebuie sa stii despre diamante

„Bijuteriile nu au scopul de a da unei femei o aură de bunăstare, ci există pentru a le face mai frumoase.” Coco Chanel. Diamantul reprezinta cea mai de pret bijuterie pe care o femeie o poate primi. Nu toate diamantele sunt la fel si daca vrei sa ai parte de un produs exceptional atunci trebuie sa citesti cele ce urmeaza. In mod sigur nu stii totul despre diamante si nu ar strica putina documentare.

Atunci cand alegi un diamant ar trebui sa tii cont de 4 criterii importante care sunt cunoscute sub termenul de “ cei 4C”.

Ce reprezinta acesti 4C

Cele 4 criterii care dau calitatea unui diamant sunt: greutatea ( carat), culoarea, claritatea si taietura. Sistemul celor 4C a fost dezvoltat de catre Institutul American de Pietre Pretioase si este recunoscut la nivel mondial. Toate cele 4 criterii sunt foarte importante si trebuie sa tii cont de ele atunci cand iti cumperi o astfel de bijuterie.

Taietura

Putem spune ca taietura este cel mai important criteriu. Aceasta defineste un diamant de calitate.  Taietura este mai importanta decat crezi, aceasta se refera la proprietatile reflective ale diamantului. Daca taietura este de calitate atunci diamantul pur si simplu va straluci.  Vei vedea ca intregul proces este uimitor, va parea ca luminea vine din interiorul diamantului.

Caratul

Caratul este un alt element care poate creste foarte mult valoarea pietrei. Un carat este echivalentul a 200 de miligrame si de cele mai multe ori poate fi confundat cu Karatul, cel care defineste puritatea aerului.  Cu toate astea cele doua unitati de masura nu au absolut nicio legatura.

De unde vine denumirea de carat? Ei bine carat vine de la semintele de carob. Aceste seminte au intotdeauna aceeasi greutate iar asta le facea sa fie perfecte pe post de unitate de masura. Este recomandat sa optezi pentru diamante de cel putin 0.3 carate. Asta doar daca iti doresti sa ai parte de un produs valoros.

Claritatea

Este o alta caracteristica importanta a diamantelor. Orice tip de imperfectiune poate scadea valoarea acestor pietre. Asadar, daca vrei sa ai parte de un produs sigur trebuie sa cauti diamante cat mai clare. De cele mai multe ori imperfectiunile in cazul diamantelor nu se vad cu ochiul liber. Din aceasta cauza este recomandat sa te bazezi pe certificatele  care insotesc diamantul GIA, DRU, EGL sau GII. Te mai poti baza si pe experienta  unui bijutier.

Culoarea

Din aceasta categorie nu putea lipsi culoarea. De cele mai multe ori diamantele sunt incolore dar exista si diamante care reflecta diverse nuante. In functie de nunanta pe care o are un diamant poate fi extrem de valoros. Asta deoarece diamantele colorate sunt foarte rare.

Ar trebui sa stii ca exista diamante verzi, diamante roz, diamante cameleon sau chiar diamante rosii. Iti va fi destul de greu sa gasesti un diamante rosii deoarece exista mai putin de 20 de specimene descoperite de-a lungul timpului in lume.

Diamantul este o piatra extrem de pretioasa a carui poveste ar trebui sa o stim cu totii.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment