Armonia casei prin Feng Shui

Design interior si Feng Shui traditional

Feng Shui este o stiinta veche chinezeasca, care este mereu actuala si adaptata vietii moderne.

Generatii la rand, de mii de ani, fengshui calatoreste de la intelepciunea maestrilor chinezi, catre vremurile actuale. Aceasta stiinta se  bazeaza pe calculul astral al energiilor care guverneaza fiecare casa. Zonele importante ale casei , dormitorul  sau camera de zi, trebuie sa fie dominate de o energie pozitiva , in caz contrar energiile negative si zonele in care exista aceste energii trebuie evitate ,   fiind necesare remedii pentru a fi  armonizate.

Este foarte important momentul in care decidem alegerea unei case sau al locului de constructie a casei noi. Acel moment este propice pentru a alege pozitia, locul casei  si a camerelor, in asa fel  incat sa beneficiezi de energii positive.

Pentru o casa care este deja construita este mai dificil sa schimbi amplasarea camerelor sau arajamentul deja creat.

Cateva elemente importante care ofera un Feng Shui bun:

  1. Contacteaza un consultant Feng Shui pentru a-ti calcula, masura , asezarea camerelor, tinand cont de directia fatadei casei si de anul constructiei.
  2. Mobilierul trebuie aranjat in asa fel incat sa restabileasca armonia, de exemplu: televizorul din camera de zi, trebuie asezat pe o energie de prosperitate si trebuie evitata zona unde energiile negative sunt prezente; patul trebuie pozitionat pe o energie protectoare, de armonie umana. Energiile linistite, nu trebuiesc agitate sau perturbate prin prezenta calculatorului, a televizorului sau de galagia copiilor.
  3. Culorile constribuie mult la crearea unui Feng Shui bun, fiecare culoare reprezentand unul din cele 5 elemente ale naturii : foc, pamant, metal, apa, lemn. Fiecare dintre aceste 5 elemente, sustine sau reduce efectul unei energii. Culorile sunt folosite pentru a sustine energiile positive, benefice  si pentru a le linisti pe cele negative.
  4. Decoratiunile au si ele importanta lor in crearea energiilor positive. Culoarea sau materialul obiectelor cum ar fi un obiecte ceramice, care simbolizeaza elementul pamant sau un vas negru rotund care simbolizeaza elementul apa, contribuie la armonizarea energiilor.

 

Elementele de mobilier sau de décor dintr-un  dormitor , sustin elementul LEMN , daca contin culoarea verde, plantele inalte si decoratiunile din lemn.

Culoarea galben  si maro sustin elementul PAMANT, fiind culorile specifice ale acestuia. Culorile roz, tablourile cu elemente de foc , in combinatie cu cuverturi de culoare maro, sustin elementele FOC si PAMANT.

Specialistul in Feng Shui, iti poate oferi toate detaliile care sa te  ajute in discutia cu arhitectul despre pozitionarea camerelor, despre asezarea intrarii principale a casei si despre toate detaliile de proiectare . Cu ajutorul sfaturilor specialistului, vei putea amenaja singur , alegandu-ti culorile potrivite pentru draperii, covoare si mobilier, obtinand astfel energiile benefice.

Feng Shui nu impune un anume stil si  nici nu sunt necesare decoratiunile chinezesti. Nu tine cont de trendul amenajarilor interioare sau arhitecturale ci tine cont de cat de bine esti asezat pe energii si cum respecti coloristica.

Cu stiinta feng shui , spatiul casei tale capata armonie , creand oricui locuieste sau viziteaza spatiul, o stare de bine .

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment