Știai aceste lucruri despre Ziua Îndrăgostiților?

O dată pe an, o mare parte din omenire folosește ziua de 14 februarie pentru a-și exprima iubirea pentru persoana iubită. Chiar și în marile orașe din România, devine aproape imposibil să rezervi o masă la un restaurant decent, iar magazinele și centrele comerciale se umplu de culoarea roz și de inimioare. Și inevitabil, anumite persoane se plâng de faptul că românii au adoptat acest obicei catolic, deși există tradiții locale precum Dragobetele.

Fie că ne place, fie că nu ne place, Valentine’s Day a devenit o tradiție pe care va fi greu să o scoatem din preferințele tinerilor. Aceștia sunt încântați că pot sărbători relațiile amoroase într-un mod atractiv. Dovadă stau și obiceiurile de navigare online în această perioadă, când foarte multe persoane încep să caute cadouri la prețuri reduse. În loc să judecăm dacă acest obicei este benefic sau nu pentru cultura noastră, mai bine să trecem prin 10 lucruri pe care probabil că nu le știați despre Valentine’s Day.

1. Începuturile sărbătorii sunt foarte sângeroase

Istoricii cred că Ziua Îndrăgostiților a început de fapt în Roma Antică sub forma unui festival păgân dedicat fertilității numit Lupercalia. Sărbătorile erau dedicate lui Faunus, zeul roman al agriculturii, precum și fondatorilor romani Romulus și Remus. Ziua era sărbătorită cu activități care includeau sacrificarea animalelor și biciuirea femeilor cu piei de animale până când sângerau, ceea ce simboliza fertilitatea lor.

2. În secolul al XIV-lea a devenit oficial o sărbătoare asociată cu dragostea și romantismul

Sărbătoarea a devenit creștină când Papa Gelasius a declarat oficial data de 14 februarie „Ziua Sfântului Valentin”. Ziua a devenit apoi asociată cu dragostea, deoarece mulți credeau că păsările își încep sezonul de împerechere în data de 14 februarie.

3. Valentine’s Day a devenit în timp o afacere de miliarde de dolari

Oamenii au început să facă schimb de cărți poștale și scrisori scrise de mână dedicate atât persoanelor iubite, cât și prietenilor prin secolul al XVII-lea, iar în jurul anului 1840 primele cărți poștale de Valentine’s Day au fost tipărite în masă în SUA. Azi, aproximativ 55% dintre americani sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților și cheltuiesc aprox. 19,6 miliarde de dolari pe an, inclusiv peste 1,8 miliarde de dolari doar pentru bomboane. Tot americanii trimit anual 145 de milioane de cărți poștale cu această ocazie, doar cele de Crăciun depășind acest număr.

4. Prima cutie de ciocolată în formă de inimioară are peste un secol și jumătate

În anul 1861, fiul fondatorului marelui producător de ciocolată Cadbury, Richard, a început să folosească pentru ambalaj cutii atractive în formă de inimă. Astăzi, cutiile în formă de inimă se vând în cantități impresionante, de zeci de milioane pe an, ceea ce echivalează cu zeci de milioane de kilograme de ciocolată!

5. Ziua Îndrăgostiților se celebrează diferit în funcție de țară

Numeroase țări din America Latină celebrează în ziua de 14 februarie atât iubirea, cât și prietenia. La fel ca în majoritatea țărilor, focusul este pe cadouri pentru persoana iubită, însă și prietenii primesc cadouri în semn de recunoștință. În Japonia, în mod surprinzător, femeile sunt cele care fac cadou dulciuri bărbaților importanți din viața lor, calitatea ciocolatei fiind un indicator al intensității sentimentelor. După exact o lună, pe 14 martie, a apărut așa-numita „Zi Albă”, când se așteaptă din partea bărbaților să returneze favorul cu un cadou pentru femeia de la care au primit dulciuri. În majoritatea țărilor unde Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită de multe persoane probabil că crește și numărul cererilor în căsătorie sau de logodnă. În SUA, de exemplu, aprox. 6 milioane de cupluri se logodesc în ziua de 14 februarie!

De unde luăm cadouri de Ziua Îndrăgostiților

Este clar că pentru cei care sunt în căutarea unui cadou drăguț, reducerile sunt bune în această perioadă. Oferta este imensă, dar asta nu ne ușurează misiunea de a găsi un cadou frumos, ieftin și de efect. O soluție simplă este să consultăm ofertele din cataloagele online ale magazinelor specializate, unele dintre aceste cataloage, precum cel de la Pepco, fiind dedicate Zilei Îndrăgostiților. Deoarece puteți să aflați despre reduceri fără să aveți broșura tipărită, siteuri pentru Kimbino, care adună într-un singur loc cataloagele magazinelor din România, se pot dovedi extrem de utile în această perioadă.

Indiferent dacă preferăm să sărbătorim Ziua Îndrăgostiților sau Dragobetele, persoana iubită va aprecia un cadou, chiar și unul simbolic.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment