Afla mai multe despre povestea din spatele zilei de 14 februarie

Obisnuiesti sa petreci ziua de 14 februarie? Daca da, atunci stii ce semnifica aceasta zi?  Te invit sa citesti in cele de mai jos semnificatia zilei de 14 februarie, vei fi surprinsa sa afli ca in spatele acestei zile frumoase se afla o poveste traumantizanta.

Descopera mai multe

Valentin este considerat patronul universal al iubirii. Acesta a fost un barbat misterios din secolul al III lea iar soarta sa a fost una traumatizanta.

Valentin a fost medic si preot crestin care traia in Roma.  Acesta a trait in timpul imparatului Claudius al II lea.  Valentin a fost batut si ucis cu pietre dupa care a fost decapitat. Motivul pentru care a fost ucis este ca oficializa casatoriile intre tinerii crestini. Dupa acest eveniment,  Valentin a devenit patronul iubirii. Ziua de 14 februarie a fost desemnata de Papa Gelasius I in anul 496 d.Hr.  o sarbatoare in care numele tuturor fetelor nemaritate erau scrise pe niste biletele pe care barbatii singuri le extrageau. Fata extrasa trebuia sa fie iubita barbatului respectiv timp de un an.

Inainte de a muri Valentin si-a luat adio de la Iulia, fiica unui gardian de care se indragostise. Acesta i-a scris un mesaj iar la final s-a semnat “ al tau Valentin”. Acesta a fost primul biletel de dragoste.

Bineinteles ca mai exista si o a doua poveste in care se spune ca Valentines Day era ziua celibatarilor. Dar aceasta zi a devenit ziua iubirii pentru ca fetele singure se ascundeau pe aleile satului in ideea ca vor fi gasite de barbatii singuri.

Cum a inceput aceasta sarbatoare?

La inceput ziua de 14 februarie se sarbatorea cu totul altfel decat se face acum. Preotul Geoffrey Chaucer a scris in Parlement of Foules in  anul 1382 ca ziua de 14 februarie este ziua in care orice pasare isi poate gasi perechea. Dupa care in secolul al XIX lea au inceput sa se realizeze tot mai multe carticele cu mesaje specifice pentru aceasta zi minunata.

In prezent sunt trimise aproximativ 15 milioane de felicitari in mediul online.

Ceea ce probabil nu stiai despre aceasta zi este ca prima cutie de bomboane de ciocolata special decorata pentru Ziua Indragostitilor a aparul la finalul anilor 1800. O alta curiozitate este ca in acesta zi speciala femeile consumau alimente deosebite care le ajutau sa isi viseze viitorul sot. Tot pe data 14 februarie in Verona, Italia in casa Julietei sunt trimise peste 1000 de scrisore adresate Julietei Capulet.

Daca pana acum nu stiai prea mult detalii desprea aceasta zi, acum ai toate motivele din lume pentru care sa sarbatoresti ziua de 14 februarie. Te asigur ca merita si ca legendele sunt de-a dreptul extraodinare. Ziua de 14 februarie ar trebui sa fie sarbatorita de toti indragostii din intreaga lume. Este ziua perfecta in care sa iti sarbatoresti iubirea.

Petrece alaturi de partenerul tau cele mai frumoase clipe si nu vei regreta. Ziua indragostitilor poate fi sarabatorita indiferent de varsta pe care o ai, iubirea nu cunoste limite de varsta.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment