Cum poti face fata stresului de sarbatori

Craciunul este cea mai frumoasa perioada din an dar vei observa ca acesta  poate sa devina coplesitor. Nu ar trebui sa lasi stresul sa iti strice aceasta sarbatoare minunata. In cele de mai jos vei descoperi cateva strategii care te  vor ajuta sa te descurci  cu  stresul care este generat de sarbatori.

Iata cum poti face fata stresului de sarbatori

Planifica totul din timp

Daca vei face cumparaturi de Craciun fix de Ajung  sau daca vei astepta ziua de 31 decembrie sa faci curat in casa este normal sa te simti stresata.  Cel mai bine este sa planifici totul in avans astfel incat sa te simti mai libera si mai putin stresata.

Stabileste un rimt mai putin alert

In perioada sarbatorilor timpul este foarte important si este bine sa iti imparti indatoririle pentru a te  asigura ca nu  intri in criza de timp.  Unele persoane nu se descurca tocmai  bine atunci cand se grabesc si in general va trebui sa stabilesti un ritm mai  putin alert pentru a rezolva in timp util toate treburile.

Trebuie sa ai asteptari realiste

Anumite aspecte ale Craciunului sunt interesante dar cel mai important este sa planifici realist toate scenariile. Planificarea din timp presupune anticiparea problemelor si  inseamna sa te gandesti cum te poti descurca cu ele. Trebuie sa accepti ca lucrurile nu pot merge perfect si pregateste-te sa intampini si dificultati.

Ai incredere

Poti avea parte de o discutie sincera cu membrii familiei tale si poti delega responsabilitati. Daca ai o ruda problematica in mod special poti avea o discutie sincera cu aceasta in legatura cu asteptarile pe care le are. Poti sa te elibereze daca vei imparti responsabilitatile in mod egal.

Fii recunoscatoare

Te poti lasa prinsa in toata frenezia sarbatorilor foarte usor si poti sa uiti ceea ce este cu adevarat important. Sarbatorile sunt un prile pentru a reflecta si pentru a petrece mai multe momente frumoase in familie. Iti poti aduce aminte cat esti de fericita si poti  petrece timp impreuna cu familia ta in ciuda greutatilor prin care ati trecut.

Fa sport

Daca iti place sa faci miscare este un moment bun sa mergi la sala si sa elimini stresul. Chiar si niste exercitii in casa te pot ajuta mai mult decat crezi. Exercitiile te vor ajuta sa scapi de toate frustrarile acumulate si sa te simti mai bine. Nu uita niciodata sa ai grija si de tine.

Planifica ceva distractiv

Nu uita sa te bucuri de aceasta perioada. Ar trebui sa iti faci timp pentru activitati distractive alaturi de familie. Poti organiza in orice moment o seara de filme de Craciun in care sa depanati amintiri sau sa gatiti impreuna.

Ia o pauza

La finalul zilei iti poti rezerva timp si pentru tine. Sarbatorile pot fi stresante pentru toata lumea si cu siguranta ai foarte multa treaba de facut. Este timpul oportun sa iti oferi 20 de minute in care sa te uiti la filmul preferat si in care sa te simti pe deplin relaxata.

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment