Ai auzit de renumitul vaccin veterinar impotriva parvovirozei? Consulta-te cu medicul specialist!

Daca tocmai ai devenit proaspat posesor al unui caine, pe langa momentul de bucurie pe care il traiesti din plin, trebuie sa te informezi complet despre toate practicile de ingrijire. Vaccinarea este o etapa obligatorie care ofera protectie micilor vietuitoare in fata infectiilor.

Un vaccin veterinar esential este cel impotriva parvovirozei. Virusul aparut la sfarsitul anilor 1970 a suferit diverse mutatii, iar vaccinul de astazi trebuie sa asigure protectie completa impotriva tuturor serotipurilor virale, fara a intra in competitie cu anticorpii maternali. Gaseste un medic veterinar in localitatea ta, si acorda o atentie deosebita procesului de ingrijire al cainelui, inca din primele sale luni de viata. Sanatatea animalului este in mainile tale, nu uita.

 

Riscul infectiilor la cainii cu varsta cuprinsa intre primele 6 saptamani si 6 luni

Cei mai predispusi la infectii sunt puii. Cainii tineri cu varsta cuprinsa intre 6 saptamani si 6 luni necesita o atentie sporita si un plan din partea medicului specialist. Sanatatea puilor trebuie sa ramana in atentia ta, intrucat degradarea poate avea loc intr-un ritm alert. Parvovirusul este un factor real de amenintare in randul necuvantatoarelor si poate slabi rapid sistemul imunitar al micilor vietuitoare.

Din nefericire, focarele de parvoviroza exista si astazi in cele mai mari centre urbane, acolo unde exista o populatie crescuta de caini nevaccinati. Din acest motiv, trebuie sa iei toate masurile de precautie prin vaccinare.

 

Pentru nu exista medicamente care sa omoare virusul, vaccinarea este obligatorie

Tratamentele pentru parvoviroza au ca scop sustinerea si intarirea sistemului imunitar al cainilor. Exista medicamente special concepute in acest sens, dar costurile sunt extrem de mari. Pe langa tratament, se impune asistenta veterinara 24 din 24 de ore, respectiv cateva zile de internare. Facturile pentru tratarea parvovirozei pot ajuge si pana la cateva mii de lei, iar costurile emotionale sunt uriase pentru posesorii de animale. Vaccinul in schimb, este mult mai ieftin si va proteja animalul de aceasta grava infectie inca din  primele saptamani de viata. In colaborare cu medicul veterinar, vei putea lua cele mai bune decizii.

 

Vaccinarea duce la scaderea prevalentei bolii, inclusiv atunci cand vorbim de Parvovirusul canin

Nevoile preventive si anamneza sunt aspecte esentiale ce necesita parcurse alaturi de medicul veterinar. In luarea deciziilor potrivite, se tine cont de: istoricul de sanatate al animalului, examenul fizic, procesele de ingrijire individuala a animalului, varsta, rasa, conditii de trai, stil de viata, obiceiurile de calatorie si nu numai. Vaccinarea este esentiala in planul de sanatate preventiva si se poate personaliza in functie de toate componentele descrise mai sus. In realizarea schemei de vaccinare se tine cont si de: contactul cu alte animale, mediile in care este plimbat cainele, daca exista riscuri la care este expus si nu numai.

 

Este important si locul de unde cumperi medicamentul veterinar

Practicile de intretinere a sanatatii animalului sunt similare cu cele de intretinere a sanatatii omului. Asa cum pentru un bolnav este extrem de important locul de unde procuram medicamentele, si pentru animale se aplica aceeasi regula elementara.

Veteco.com este unul dintre cele mai mari depozite de produse farmaceutice veterinare din Romania, ce ii ajuta pe posesorii de animale sa le asigure bunastarea, ingrijirea si mentinerea sanatatii. Din 1999 pana azi, la Veteco.com gasesti orice medicament veterinar.

 

Date de contact:

Tel: +40 213 170380 (Pentru Sudul tarii) si +40 264 597 008 (Pentru Centrul, Nordul si N-V tarii)

E-mail: office@veteco.ro

 

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment