Amenajarea dormitorului pentru copii

Idei de amenajare

Dormitorul copiilor este un mic univers pentru ei deoarece acolo isi fac temele , acolo se joaca;este locul unde isi primesc prietenii, locul unde se releaxeaza, spatiul unde citesc.

Atunci cand ne gandim sa realizam un proiect de amenajare interioara pentru dormitorul copiilor, neaparat trebuie sa tinem cont ca spatiul  trebuie sa fie util si sa deserveasca tuturor functiilor de mai sus si trebuie sa luam in considerare ca necesita modificari peste cativa ani.

Cei mai buni experti in amenajare sunt chiar copiii! De aceea e necesara implicarea lor in deciziile legate de alegerea mobilierului , a decoratiunilor, insa este bine sa tinem cont si de faptul ca alegerile lor pot sa fie doar  de moment. Este mai potrivit sa alegem culori ce pot fi usor inlocuite. Amenajarea interioara a camerei copilului, ar trebui sa contina un spatiu de joaca plin de viata si creativ din punct de vedere cromatic, sa contina un mobilier inspirat. Putem amenaja o tabla pe perete , unde copilul poate crea sau putem aplica desen vesel . Mobilierul trebuie sa fie adecvat pentru varsta copiilor dvs. si intreaga camera ar trebui sa aibe piese adaptabile nevoilor de crestere si de dezvoltare ale copiilor.

Amenajarea camerei copiilor, poate reprezenta o provocare complexa , uneori chiar dificila. Evident, puteti apela la ajutorul specialistilor in design interior, insa bucuria implicarii dvs. in crearea micului univers al copiilor, este de neinlocuit.

Studiile arata ca timpul pe care-l petrec copiii in camera lor  si ambientul , au o influenta asupra psihologiei copilului si exista cativa parametrii care influenteaza si stimuleaza activitatea mentala a copiilor: temperatura, lumina, calitatea aerului, complexitatea, flexibilitatea, paleta coloristica, garniturile de mobilier si simtul proprietatii.

Putem alege mobilier romanesc de calitatea, colorat dupa preferintele copiilor. Putem opta pentru paturi ecologice.  Utilitatea mobilierului trebuie sa fie pe termen lung si sa ofere siguranta. Pretul este si el un factor de alegere, limitandu-ne optiunile uneori.

Opinia copiiilor nostri este importanta in alegerea mobilei. Copii isi doresc o camera in culorile lor preferate, sau cu personajele lor favorite. Moda are si ea un cuvant de spus si este in continua schimbare,de aceea este inspirat  sa alegem culori neutre. Optiunile in materie de culori pot fi  pentru nunate de galben pal sau aquamarine. De asemenea, putem opta si pentru accente de culoare pe care le putem adapta. Personajele preferate de poveste sau personajele favorite de desen animat , este de preferat sa nu se regaseasca pe mobilier , ci pe accesorii care pot fi schimbate oricand.

 

 

 

 

 

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment