Premiere cinematografice romanesti

In curand la cinema

“Sa nu ucizi”, are premiera in cinematografe pe data de 1 martie si este filmul de debut in lung metraj, al regizorilor Gabi Virginia Sarga si lui Catalin Rotaru. Dupa cum marturisesc regizorii “ Filmul spune o poveste in care multi oameni se vor regasi”, este o drama care descrie pretul pe care il platim in fata constiintei , dupa compromisul moral. Filmul este insipirat dintr-un scandal mediatic ce are in prim planul filmului sistemul midical din Romania. Personajul principal , medicul Cristian Badea, este un tanar chirurg ambitios caruia ii moare un pacient in urma unei operatii de rutina, lucru care il determina pe tanarul chirurg sa porneasca o lupta contra sistemului medical. Isi risca siguranta familiei si a carierei pentru a afla adevarul.

Filmul reprezinta un debut si pentru echipa care a participat la realizarea filmului: Alexandru Suciu, este actorul ce interpreteaza rolul principal, Adina Sadeanu producatoarea filmului, director de imagine Tudor Platon si alti membrii ai echipei participa, pentru prima oara la realizarea unui film de lung metraj.

Flimul este o oglinda in care privindu-ne, ne confruntam cu propria constiinta si ne indeamna sa ne intrebam : “ eu ce as fi facut?” , spune producatorul filmului Adina Sadeanu.

Distributia filmului este: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Carmen Florescu, Virgil Aioanei, Codin Maticiuc. Premiera filmului este anuntata pentru data de 1 martie 2019.

O alta priemiera romaneasca anuntata pentru 1  martie 2019, este filmul documentar “Caisa”. Un documentar emotionant, ce descrie relatia dintre un antrenor de box si cel mai bun elev al sau.

Filmul este realizat de regizorul Alexandru Mavrodineanu si incepe cu un fragment din inregistrarea unui meci de box , ce a avut loc in anii 2000 si unde un sportiv roman devine campion international.

Desi in plan secund la inceputul filmului , personajul antrenorului devine personajul din prim-plan , fiind pe protagonist pe parcursul filmului.Antrenorul care nu mai este in plina glorie si este in conflict cu autoritatile ( pentru ca era acuzat ca a furat mai multe perechi de manusi), a ajuns sa antreneze adolescenti din categoria romilor defavorizati.

Antrenorul pregateste acesti baieti, dezvoltand o legatura stransa cu ei, scopul fiind depasirea conditiei lor, disciplina, munca, ambitia, fideliteatea si motivatia succesului.

Regizorul Mavrodineanu surprinde profunzimea umana, intr-un film revolutionar si captivant, ghidand sentimentele spectatorului prin fragmente musicale ce induc senzatia ca privesti un film Hollywoodian motivational despre sport.

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment