Secretele unei bucatarii perfecte

O bucatarie perfecta nu depinde de dimensiunea acesteia. Modul in care este amenajata este foarte important. Ca sa poti avea parte de o bucatarie frumoasa si functionala trebuie sa ai in vedere cateva sfaturi.  In cele de mai jos vei gasi cele mai bune sfaturi ale unei bucatarii perfecte astfel incat totul sa iasa asa cum iti doresti.

Iata care sunt secretele unei bucatarii perfecte

Piesele de rezistenta

Piesele de rezistenta din bucatarie sunt esentiale. Acestea fac ca tot spatiul sa fie functional si trebuie sa fie alese mereu cu mare atentie in acord cu nevoile tale si cele ale familiei tale. Chiuveta de bucatarie trebuie sa fie aleasa cu multa atentie. Aceasta trebuie sa fie calitativa si sa fie suficient de mare. In plus, trebuie sa fie cat mai usor de curatat. Sistemul de scurgere al chiuvetei in bucatarie trebuie sa fie unul cat mai simplu de demontat si de montat pentru a putea fi igienizat de fiecare data cand este necesar.

Cromatica

Cromatica este foarte importanta. Un spartiu placut este unul in care exista culoare iar bucataria nu trebuie sa fie o exceptie. Poti folosi culori care sa aduca mai multa personalitate si energie spatiului precum: galben, verde sau nuante de mov-lila. Tonurile de roz sau de albastru sunt la fel de importante. Poti combina cu succes culorile vii cu tonurile de maro si accente de negru, gri si alb.

Podelele trebuie sa fie in contrast cu nuanta peretilor ca rezultatul final sa fie unul perfect. Podelele in tonuri deschise merg foarte bine cu pereti colorati.

Lumina

Bucataria are nevoie de multa lumina. Secretul unei amenajari reusite este folosirea mai multor surse de lumina. Sistemele de iluminat de tipul benzilor cu led sunt practice si eficiente si trebuie sa le iei in calcul. Bucatariile mari decorate in tonuri inchise au nevoie de o iluminare suplimentara.

Un alt secret care va da un aer modern bucatariei este utilizarea unui potentiometru care sa permita ajustarea intensitatii luminoase. O buna ideea poate fi utilizarea unor solutii mai putin conventionale asa cum ar fi o veioza sau un lampadar.

Lemn, metal si sticla

Elementele din lemn si cele din metal nu trebuie sa lipseasca. O alegere perfecta o reprezinta inoxul. Din inox se poate realiza chiuveta, frigiderul si plita. Blatul de bucatarie si unele obiecte pot fi din lemn.

Sticla la randul ei este un material util in bucatarie. Acesta este o alternativa perfecta deoarece reflecta lumina si face ca intreaga bucatarie sa para mai mare decat este cu adevarat.

Piese de mobilier pe vertical

Dulapurile inalte sunt excelente deoarece ofera mai multe spatii de depozitare. Dar, trebuie sa fie utilizate cu multa atentie deoarece sufoca spatiul si dau un aspect aglomerat. Dulapurile verticale nu se aseaza niciodata cu lateralele usii si ale ferestrei.

Un truc excelent este gruparea corpurilor inalte pe un perete pentru ca se va crea un finisaj organizat. Dulapurile pe verticala trebuie sa continue cu zone largi pentru a se elibera spatiul.

Bucataria este o incapere care are nevoie de toata atentia ta.

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment