Aveți unghii fragile și exfoliate?

Unghiile pot fi afectate din mai multe cauze: manichiuri repetate agresive, boli, alimentație nesănătoasă, produse de îngrijire ieftine și lipsite de calitate, etc.

De ce devin unghiile fragile?

Astfel de afecțiuni ale unghiilor noastre pot fi determinate de factori interni sau externi. Factorii interni cei mai frecvenți întâlniți sunt vârsta (mai ales femeile la menopauză suferă de astfel de afecțiuni!), alimentația precară lipsită de proteine și anumite vitamine, deficit mare de minerale (calciu, zinc, siliciu, magneziu), probleme ale tiroidei, diabet zaharat, stresul, psoriazisul și dermatita atopică, etc.

În ceea ce privește factorii externi, aceștia sunt mult mai mulți. Spre exemplu, persoanele care stau foarte mult cu mâinile în apă suferă de unghii fragile. De asemenea, persoanele care lucrează în exces cu substanțe agresive de genul produselor pentru curățare, cele care conțin acizi sau alcool, sunt de asemenea foarte afectate. Procedurile invazive realizate cu ocazia manichiurilor moderne sunt și ele responsabile de fragilitatea unghiilor.

În astfel de situații, este obligatoriu să solicitați un consult medical de specialitate. Cel mai important este să identificați cauza și să eliminați posibilitatea existenței unei boli importante pe care nu ați descoperit-o deocamdată.

Recomandări

Dacă fragilitatea unghiilor nu se datorează unei boli și dacă aveți și confirmarea medicului, atunci puteți aduce schimbări în alimentație. Pentru unghiile fragile se recomandă să consumați alimente care conțin biotină, calciu, fier și zinc. Biotina se găsește în alimente precum soia, banane, ficat, rinichi, gălbenuș de ou. Calciul se găsește mai ales în produsele lactate, susan, migdale, soia, broccoli, etc. Fierul îl găsiți în carnea roșie, sfecla roșie, caju, ton, hamsii, etc. Fructele de mare, semințele de dovleac și ciocolata neagră conțin cantități importante de zinc.

O eficiență și mai mare o au suplimentele alimentare care conțin toate aceste minerale și vitamine.

Alte sfaturi importante pentru sănătatea unghiilor

Magazinele importante care comercializează produse profesionale pentru îngrijirea unghiilor și pentru manichiuri moderne comercializează în prezent produse care conțin substanțe cu rol nutritiv asupra unghiilor. Spre exemplu, există deja pe piața din România primere făra acid, oje bio, soluții de curățare fără acetonă, etc. Trebuie doar să fiți atenți și să întrebați magazinul respectiv despre aceste categorii de produse. Ele sunt foarte utile atât pentru persoanele care suferă de unghii fragile cât și pentru cele cu unghii sănătoase, care vor să le protejeze în plus.

Important mai este și nivelul de hidratare al organismului. Foarte multe persoane de la noi din țară consumă cantități foarte mici de lichide, și mai ales apă.

La îndemâna fiecăruia dintre noi sunt și tratamentele pe care le putem aplica în casă. Uleiul de măsline este foarte bun pentru unghiile fragile, sucul de lămâie, vitamina A uleioasă, care poate fi cumpărată de la farmacie și care nu costă mult, etc.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment