Iata ce trebuie sa stii daca esti tanara si esti la conducere

Esti tanara si esti la conducerea unei companii? Atunci trebuie sa stii ce poti face pentru a fi puternica si pentru ca pozitia ta sa iti para a fi mult mai usoara. Ca sa poti supraveghea o echipa trebuie sa stii foarte bine ce fac oamenii pe care ii vei avea in subordine si sa ceri ajutorul ori de cate ori situatia te depaseste.

   Ce trebuie sa stii daca esti la conducere si esti tanara

Seteaza limite

Atunci cand ajungi intr-o pozitie de conducere relatiile cu colegii tai trebuie sa se schimbe. Poti socializa cu ei in orele de pauza sau atunci cand cineva isi sarbatoreste ziua de nastere dar nu trebuie sa intreci limita. Nu este recomandat sa te imbeti in fata echipei tale sau sa vorbesti prostii. Incerca sa stabilesti clar ca esti un lider si sa le arati tuturor asta.

Fii exemplul pe care vrei sa il vezi in altii

Poarta-te cu subalternii tai asa cum ti-ai dori si ei sa o faca. Trebuie sa iti setezi in fiecare zi cate un exemplu pe care sa il urmezi. Daca vei lipsi de la birou ori de cate ori iti este rau pentru ca ai petrecut cu o seara inainte este posibil ca si subalternii tai sa faca acelasi lucru.  Nu trebuie sa treci peste emailuri si sa fugi la intalniri. Cu cat esti un exemplu mai bun pentru angajatii tai cu atat si acestia vor fi mai profesionisti si nu vei intampina probleme.

Nu te purta ca si cum le-ai stii pe toate

Nu te purta urat cu angajatii tai ca nu vei ajunge nicaieri cu aceasta atitudine. Cel mai bine este sa discuti cu ei sincer si sa le ceri sfatul. Este foarte important sa ii faci sa se simta apreciati. Atunci cand le demonstrezi ca esti constienta de atuu-rile lor acestia  se vor simti mai apreciati si mai impliniti cu ceea ce fac. Varsta nu ar trebui sa conteze pentru tine, incerca sa nu iti marginalizezi angajatii daca vrei sa ai parte de o echipa bine sudata pe care sa te poti baza. „Un millennial  ar putea îndepărta involuntar pe cineva mai în vârstă, aducând în discuție ceva ce nu înțelege toată lumea”,  sustine  Georgene Huang, CEO si confondator al platformei de dezvoltare Fairygodboss.

Fa fata discutiilor incomode

Persoanele care se afla in pozitii de conducere devin agitate ori de cate ori trebuie sa poarte o conversatie nu tocmai placuta cu un alt angajat. Sa dai afara pe cineva nu este niciodata un lucru bun. Inainte de a intra intr-o sedinta cu o persoana cu care trebuie sa discuti ceva delicat cel mai bine este sa exersezi putin ca emotiile sa dispara. „Ai întârziat în fiecare zi săptămâna asta, iar noi ne dorim ca tu să fii un membru productiv al  echipei. Dacă nu mă pot baza pe tine, cred că trebuie să vorbim despre viitorul tău aici.” sustine Ali Kriegsman, cofondator si Chief Operating Officer la compania start-up de retail Bulletin.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment