Ce te face sa fii un om bun de echipa

Sa fii un om bun de echipa este o calitate pe care nu toti angajatii o au.  Daca vrei sa fii un om bun la locul de munca atunci trebuie sa exersezi cat mai mult. Poti fi un om de succes daca vei stii cum sa te comporti la locul de munca.

Conceptul de om de echipa inseamna ca te poti integra in organizatia in care lucrezi.

Iata care sunt calitatile care te face om bun de echipa

Comunicare sincera si deschisa

O buna comunicare este in regula pentru orice activitate. Daca vei lucra in echipa atunci vei avea parte de mai mult succes. Lipsa comunicarii poate reprezenta chiar si o sursa de conflicte. Atunci cand aceasta este deficitara oamenii vor deveni mai confunzi si mai dezamagiti iar implicarea lor va scadea considerabil.

In cazul in care ai neclaritati la locul de munca cel mai bine este sa discuti cu oamenii din jur tau. Acestia vor discuta cu tine si iti vor oferi toate explicatiile de care ai nevoie.

Implicare

Munca de echipa presupune a lucra impreuna pentru un scop comun. Dispersia responsabilitatii in cadrul echipelor este foarte importanta. Trasarea clara a activitatilor trebuie sa se realizeze de catre managerul echipei. Cu cat sarcinile sunt mai bine trasate cu atat vor fi mai usor de gestionat.

Incredere

Increderea este foarte importanta. Daca vei stabili o intalnire nu trebuie sa o amani in ultimul moment.  Nu trebuie sa promiti decat lucruri pe care le poti indeplini. Daca ti-ai anuntat colegii ca ai terminat de redactat un raport in doua zile trebuie sa te asiguri ca acesta este gata la timp.

Asta va demonstra respectul pe care il ai fata de colegii tai care iti vor rapsunde cu aceeasi moneda.

Impartirea succesul si nu a vinei

Atunci cand toate lucrurile merg bine si rezultatele obtinute sunt unele perfecte. Asta inseamna ca si meritele si succesul trebuie sa fie impartit cu membrii echipei.

Daca rezultatele nu vor fi cele dorite nu trebuie sa arati cu degetul persoana vinovata. Lucrati in echipa si meritele trebuie sa le impartiti intocmai. Nu trebuie sa te bucuri doar tu de succes.

Rezolvarea problemelor se va face tot in echipa. Este aproape imposibil sa nu faci greseli dar  de aceea exista o echipa care sa isi asume riscurile si care sa fie dispusa sa invete din greseli.

Cooperare si negociere

Nu trebuie sa iti impui punctul de verdure si trebuie sa il sustii calm si cu cat mai multe argumente. Incearca sa eviti conflictele si sa poti pastra o atitudine pozitiva.  Evita conflictele si pastreaza o atitudine pozuitiva ca sa poti face parte din echipa.

Incearca sa lucrezi cat mai mult in echipa pentru ca rezultatele obtinute sa fie mai bune si impreuna sa va bucurati de toate reusitele. Cu cooperare veti reusi sa atingeti succesul pe care il doriti.

Lucrul in echipa te va face sa fii mai apreciat la locul de munca si sa fii mai bine vazut de managerul tau.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment