Motivele pentru care oamenii demisioneaza de la locul de munca

Sunt momente in viata noastra in care simtim ca locul ne munca ne epuizeaza. Momente in care ajungem intr-un punct de impas si in care simtim ca nimic nu ne mai poate ajuta sa fim cu adevarat fericiti. Fix in acel moment trebuie sa te intrebi pentru ce faci toate astea si daca ai cu adevarat nevoie de acel loc de munca. Foarte multi oameni demisioneaza de la locul de munca deoarece acesta nu ii mai multumeste.

Chiar daca pana acum nu ai constientizat ca locul de munca este un mare factor de stres nu ai de ce sa ramai prins intr-un loc de munca care nu iti aduce satisfactii sau care nu te ajuta sa te dezvolti. Cel mai potrivit este sa iti scrii demisia si sa iti cauti un alt loc de munca.

Iata care sunt principalele motive pentru care trebuie sa iti schimbi locul de munca

Superiorii nu iti recunosc implicarea – toti oamenii isi doresc sa se simta apreciati la locul de munca. Vor sa simta ca munca lor este valoroasa si ca superiorii se pot baza  pe  ei. Nu strica ca din cand in cand ca acestia sa le aduca cuvinte de lauda si de apreciere.

Salariul – oamneii vin la munca pentru bani. Daca salariul pe care il primesc pentru munca depusa nu este suficient de mare cu siguranta vor pleca.  Pe  langa salariul propriu zis nu are strica ca acestia sa mai primeasca si o asigurare de sanatate, un abonament la sala de forta dar si multe altele. In momentul in care salariul nu va mai fi suficient pentru munca depusa oamenii vor incepe sa caute un alt loc de munca care sa ii multumeasca.

Management deficitar – un sef isteric poate fi o adevarata problema la locul de munca. Foarte multi oameni aleg sa plece de la locul de munca daca au probleme cu seful lor. Pana la urma nimeni nu isi doreste sa aiba parte de o atmosfera tensionata la locul de munca. Este bine sa te feresti de relatiile toxice. Daca ai un astfel de sef cel mai bine este sa pastrezi distanta daca nu il poti ignora trebuie sa iti cauti un alt loc de munca.

Munca repetitiva, plafonarea – cu totii ne dorim sa evoluam. Daca locul de munca nu ne permite sa evoluam atunci trebuie sa luam atitudine. In momentul in care intervine plictiseala trebuie sa iti cauti altceva de facut. Trebuie sa iti cauti noi provocari atat in relatiile de munca cat si in cele personale. Nu este cazul sa te plafonezi indiferent de varsta pe care o ai, o schimbare este oricand benefica.

Ai valori diferite fata de superiorii tai – daca intr-o companie managerii nu au niste valori bine stabilite este destul de greu. Ca lucrurile sa nu iasa de sub control toata lumea trebuie sa isi doreasca acelasi lucru pentru companie. In cazul in care managerii au teluri si valori diferite va fi destul de greu ca lucrurile sa mearga in plus asta poate fi destul de dificil pentru angajati.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment