Tot ce trebuie sa stii despre colagen

Credeai ca stiii tot despre colagen? Ei bine, sunt convinsa ca nu este deloc asa.  Colagenul este o proteina care intra in componenta tesuturilor oamenilor si a animalelor.  Acesta se gaseste in special in oase, cartilaje, piele si este bogat in aminoaicizi. Pe langa toate astea colageul ajuta la construirea cartilajului articular si poate avea efecte antiinflamatorii.

In general suplimentul de colagen este obtinut din oase sau piele de vita, porc sau peste. Il vei putea gasi in farmacii sau in magazine naturiste sub forma de capsule.  Acesta se administreaza pentru intarirea scheletului osos, conservarea rezistentei tendoanelor sau pentru reducerea durerilor si rezistenta tendoanelor.

Este recomandat sa discuti cu un medic inainte de a-ti administra suplimente de colagen.

Pe piata exista 28 de tipuri de colagen , dar tipurile I, II , III si IV sunt cele mai frecvente.

Colagenul de tip I –  este cel mai elastic si se gaeseste la nivelul oaselor, tendoanelor sau pielii

Colagenul de tip II –  se gaseste la nivelul cartilajelor si ofera suport articulatiilor

Colagenul de tip III – se gaseste in piele dar si in vasele de sange

Colagenul de tip IV – se gaseste in structura reticulara a membranelor si are rol in formarea si sustinerea acestora.

Vrei sa afli care sunt reactiile adverse ale colagenului?

Ei bine, daca vei exagera cu adminsitrarea capuselor de colagen atunci vei avea urmatoarele reactii adverse: diaree, aritmie cardiac, ameteli, balonare si stari de greata, iritatii ale pielii si euptii cutanate, probleme ale ficatului sau dificultati de somn.

Doza recomandata de colagen depinde de mai multi factori, asa cum ar fii : varsta, starea de sanatate sau afectiunile de care sufera.  Studiile realizate pana in acest moment au aratat ca dozele zilnice recomandate sunt 1-10 grame de hidrolizat de colagen is 0.1-10 miligrame de colagen de pui sau bovin de tip II.

Atentionari si precautii speciale in utilizarea colagenului

Sarcina si alaptarea: nu sunt foarte multe informatii despre siguranta administrarii de colagen tip II in timpul sarcinii sau alaptarii, deci cel mai bine este sa eviti utilizarea de colagen in aceasta perioada.

Alergii la ou sau la pui:  toate persoanele care sunt alergice la pui sau la oua nu trebuie sa consume colagen de tip II.

Ce face mai  exact colagenul?

Acesat ajuta la imbunatatirea sanatatii pielii si a parului. Mai exact, iti ajuta pilea sa devina mai ferma si ajuta la reinnoirea celulelor.

Reducerea durerilor articulare.  Atunci cand pierzi colagen vei incepe sa te misti mai usor ducand in timp la rigiditate.

Stimuleaza metabolismul si masa musculara. Mentinerea masei musculare este esentiala pe masura ce imbatranesti deoarece ajuta la sustinerea posturii.

Intareste unghiile , parul si dintii.  Daca ai unghiile crapate sa stii ca lipsa de colagen este vinovata.

Imbunatateste sanatatea ficatului.  Daca iti doresti sa iti detoxifiezi corpul de substante daunatoare atunci iti poti imbunatati fluxul sanguin.  Totodata colagenul te va ajuta sa iti pastrezi inima tanara.

Imbunatateste sanatatea inimii. Ajuta la controlul tensiunii arteriale si la producerea de oxid nitric ceea ce permite o vasodilatatie mai buna.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment