Trucuri pentru un par superb

Sfaturi de intretinere si coafare– Partea 1

Alimentatia sanatoasa are un rol determinant pentru sanatatea si frumusetea parului. Avand o alimentatie sanatoasa, parul poate beneficia de toate vitaminele, proteinele si mineralele de care are nevoie. Trebuie sa evitam mancarurile semipreparate sau ambalate, sa consumam multe legume si fructe proaspete si branzeturi .

Uscarea parului dupa baie, ar trebui uscat cat mai natural posibil, fara a folosi Foehn-ul. Daca este necesara folosirea foehn-ului , este bine sa folosim aerul rece al aparatului.

Uscatorul de par este necesar sa fie de calitate si sa aiba efect de ionizare prin ioni negativi, pentru ca acestia hidrateaza parul in profunzime si are efect de bariera impotriva deshidratarii sau a factorilor negativi din atmosfera.

Actiunea aerului uscatorului asupra unei portiuni a parului, nu trebuie sa depaseasca 2 secunde, deoarece uscarea in exces poate distruge firul de par.  Desi produsele de ingrijire a parului sunt necesare, nu ar trebui sa exageram nici cu produsele pentru coafare , nici cu produsele cosmetice. Sunt cateva produse pe care trebuie sa le folosim intr-un mod regulat si reprezinta necesarul optim pentru ingrijire: sampon, balsam, masca hidratanta, spuma de volum, tratament pentru remedierea eventualelor probleme ale parului (matreata, caderea parului, varfuri despicate). Balsamul de par ar trebui folosit doar o data la doua spalari, altfel poate incarca si solicita firul de par.

Dupa spalarea parului, este recomandat sa-l infasuram intr-un prosop moale din bumbac( intr-un mod delicat pentru a nu agresa firul de par). Stergerea parului cu prosopul dupa spalare, duce la aparitia varfurilor despicate sau la electrizare.

Problemele cu matreata sunt frecvente. Matreata este rezultatul particulelor de piele moarta ce se desprind de pe scalp. Printre cauzele matretii sunt : alimentatia nesanatoasa,schimbarile bruste de temperatura sau dezechilibrele hormonale. Putem folosi un sampon antimatreata, aplicandu-l printr-un masaj usor pe scalp.

Pentru o buna ingrijire a parului, este bine sa nu spalam parul zilnic, iar daca totusi obisnuim sa facem acest lucru, este indicat sa folosim un sampon normal care sa nu atace pielea capului.

Pentru indreptarea parului cret sau ondulat, putem apela la procedura care se numeste “ antipermanent’ sau pentru metoda japoneza de indreptarea parului( proceduri efectuate in salon).

Metoda japoneza de indreptarea parului, consta in aplicarea unei paste japoneze  Yuko sau Liscio, pe toata suprafata parului. Procedura este una costisitoare ( 750 dolari), dar are efectul de par perfect intins dureaza intre 6 luni si un an.

Parul trebuie protejat cu casca, in cazul in care obisnuim sa mergem la piscine, pentru ca clorul sa nu deterioreze firul de par. Iar daca nu reusim sa purtam o astfel de casca, este bine sa folosim apa mineral pentru a-l umezi , inainte de a intra in piscina, asa clorul va fi mai greu absorbit de par.

Varfurile parului trebuie taiate la interval de o luna si jumatate, se va pastra sanatatea firului de par si un aspect placut . Parul creste mai repede si mai des atunci cand il tunzi pe Luna Plina.

Aranjarea parului cu ajutorul elasticelor de par, pot degrada parul si pot declansa caderea exesiva . Este recomandat sa optam pentru coafuri lejere si poate la un accesoriu de par care sa nu afecteze firul de par.

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment