Tiramisu este un desert pe placul tuturor. Daca vrei sa realizezi acest desert savuros atunci trebuie sa stii cum sa il prepari. Tiramisu este un desert de care te poti bucura la orice ora, il poti pregati atunci cand ai invitati la masa dar si pur si simplu pentru tine si partenerul tau.
Care sunt ingrediente folosite pentru acest desert
200 ml de cafea tare
40 ml de coniac
4 oua
50 grame de zahar
500 grame de mascarpone
150 grame de piscoturi
2-3 linguri cacao
Mod de preparare
Tiramisu este in mod sigur una dintre cele mai consumate deserturi italiene. Acesta este gustos si aromat si din fericire este foarte usor de preparat acasa. Exista mai multe retete pe care le poti incerca iar in cele de mai jos vei gasi cea mai simpla reteta pe care o poti prepara chiar de la tine acasa. Daca vei urma totul pas cu pas vei reusi sa pregatesti un tiramisu delicios care va cuceri pe toata lumea.
Tiramisu pas cu pas
Tiramisu este un desert savuros care se poate pregati doar in cateva minute. Daca esti atenta la reteta si daca o vei urma pas cu pas vei reusi sa te bucuri de cel mai delicios desert. Secretele pentru un tiramisu delicios le vei afla din cadrul acestui articol.
Reteta de tiramisu pur si simplu te va cuceri. Este atat de usor sa pregatesti acest desert incat nu iti va ocupa foarte mult timp si te vei bucura de cel mai bun preparat.
Mai intai de toate se face cafeaua si se lasa la racit, dupa acre se pregatesc celelalte ingrediente. Separa galbenusurile de albusuri in doua vase si se pune zaharul peste galbenusuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteza medie poti amesteca galbensurile cu zaharul.
Dupa care poti mixa galbenusurile cu zaharul pentru 2 minute, pana cand zaharul se divolza complet. Mascarpone se freaca pana cand se inmoaie putin si se pune peste crema de galbenusuri. Cu ajutorul mixerului se amesteca branza mascarpone cu crema de galbenusuri. Intregul amestec se va mixa timp de 1 minut pana cand se va obtine o crema omogena care sa aiba un aspect lucios.
Mixeaza albusurile pentru 2 minute pana cand se obtine o spuma care se va desprinde de vas. Peste crema de mascarpone si galbenusuri se poate adauga albusurile batute spuma si se amesteca. Piscoturile se inmoaie in siropul de cafea cu coniac si se vor aseza intr-o tava cu o dimensiune medie. Peste piscoturi se va pune ½ din crema de mascarpone. Dupa se va mai adauga un strat de piscoturi. Se va intinde restul de crema iar deasupra se va presara cacao. Intregul rezultat se va pune la frigider pentru cel putin 3 ore.
Tiramisu este un desert care se poate consuma indiferent de anotimp. Te poti bucura de acest sarut atat pe perioada verii cat si pe perioada iernii. Tiramisu este cu siguranta un desert preferat atat de cei mici cat si de adulti si pe care il poti consuma in orice moment.