Nu poti dormi? Acestia sunt pasii care te vor ajuta sa ai parte de un somn mai profund

Iti doresti sa dormi mai mult si mai profund? Somnul este pretios, cu cat vei dormi mai mult si mai bine cu atat te vei simti mai fericita si vei reusi sa iti atingi toate scopurile. Esti pregatita sa descoperi care sunt pasii care te vor ajuta sa ai parte de un somn mai calitativ? Hai sa descoperim impreuna ce putem face pentru ca sa avem parte de odihna de care avem nenoie.

Dupa cum bine stii obiceiurile tale cu privire la somn au un impact asupra sanatatii tale mentale. Un procent de 16-30% dintre oameni sufera la un moment dat de insomnie.

Somnul poate fi imbunatati prin urmatoarele metode:

Realizeaza un jurnal de somn dar nu trebuie sa il urmaresti obsesiv.  Evita sa folosesti ceasul, telefonul sau televizorul inainte de a adormi. Iti poti nota intr-o agenda tot ce faci cu o ora inainte de somn astfel incat sa te asiguri ca totul a decurs asa cum iti doreai.

Impune-ti anumite restrictii

Iti poti antrena corpul astfel incat sa se odihneasca doar atunci cand are nevoie de asta. Corpul stie cand a obosit si are nevoie de odihna doar ca nu stie cand si cum. Pentru a dormi repede trebuie sa respecti perioada de somn si sa nu petreci prea multe ore stand in pat.

Nu sta in pat daca nu iti este somn

Nu pierde timpul stand in pat daca nu dormi. Daca nu esti obosit poti pregati ceva de mancare sau poti citi o carte.  In loc sa stai in pat incercand sa dormi mai bine faci orice altceva.

Gaseste o modalitate prin care sa scapi de gandurile anxioase

Anxietatea este inamicul numarul unu al somnului. Incearca sa inlaturi orice gand stresant inainte de culcare. Acest lucru poate fi mai usor de spus decat de facut dar poti incerca sa inlaturi toate gandurile negative si sa le faci loc celor pozitive.

Evita sa te uiti la ceas

Daca atunci cand te bagi in pat te uiti incontinuu la ceas si calculezi cate ore mai poti dormi pana cand trebuie sa te trezesti pentru a merge la serviciu deja ti-ai inceput prost somnul. Incearca sa faci fata acestei ispite si atunci cand te bagi la somn sa te focusezi pe asta. Orice alta activitate o sa iti perturbe somnul si te va agita.

Incearca ca pe timpul zilei sa ai o rutina activa

Pe timpul zilei este foarte important sa desfasori activitati cat mai solicitante. Poti face orice iti trece prin cap pe parcursul zilei. Daca totusi te simti obosit poti dormi timp de 20 de minute dar nu mai tarziu de ora 15:00.

Incearca sa iti planifici foarte bine seara

Trebuie sa iti pregatesti un mediu propice pentru somn. Este foarte important ca patul sa aiba o saltea confortabila, iluminarea din camera sa fie cat mai scazuta si temperatura sa fie acceptabila. Incearca sa nu utilizezi laptopul sau televizorul cu doua ore inainte de somn.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment