Cum sa comunici eficient cu sotul tau

Viata de cuplu nu este asa cum ai crezut. Ca sa poti avea parte de o relatie frumoasa chiar si dupa o perioada cat mai mare de timp este sa inveti sa comunici eficient cu sotul tau.

Cu siguranta casnicia voastra isi va pierde stralucirea de-a lungul timpului iar relatia voastra va avea de suferit. Nu trebuie sa uiti insa sa faci eforturi. Ca monotonia sa fie de domeniul trecutului trebuie sa faceti impreuna eforturi.

Iata cum poti comunica eficient cu sotul tau

Fii sincera cu privire la dorintele tale

O comunicare buna si eficienta va va oferi o relatie mai frumoasa si mai puternica. Daca te simti blocata din cauza unei comunicari defectuoase atunci trebuie sa fii sincera cu privire la nevoile tale. Sotul tau va trebui sa invete sa te asculte si sa iti inteleaga nevoile.

Creeaza siguranta

Poti merge in vizita la medicul terapeut atunci cand vrei sa iti convingi sotul sa comunice mai eficient. Acesta este cel mai in masura sa va ajute sa va deschideti sufletele. Absenta comunicarii este de cele mai multe ori un semn al fricii.

Nu folosi niciodata cuvinte care ar putea sa iti raneasca sotul, cel mai bine este sa invatati cum sa comunicati astfel incat relatia voastra sa nu aiba de suferit.

Accepta ca intre voi exista diferente

Barbatii si femeile sunt foarte diferiti si trebuie sa intelegi asta. Atunci cand vine vorba de comunicare atat barbatii cat si femeile pot avea stiluri complet diferite. Femeile vor mai multa empatie in timp ce barbatii vor sa aiba parte de mai mult respect. Pentru femei este foarte important sa se pastreze contactul vizual in timpul conversatiilor. Barbatii in schimb se simt mult mai confortabil atunci cand vorbesc in timp ce fac ceva.

Asculta cu multa atentie

A va asculta reciproc nu este un joc. Cauta informatii care sa te ajute sa iti cunosti sotul mai bine. Nu trebuie sa astepti ca sotul tau sat ermine un subiect poti spune tot ce vrei si poti aduce cat mai multe subiecte in discutie astfel incat sa va puteti cunoaste mai  bine.

Pune intrebari deschise

Poti pune cat mai multe intrebari care sa deschida noi subiecte de discutie. Cu cat vorbesti mai mult cu sotul tau cu atat relatia voastra va fi mai perfecta.

Sincronizarea inseamna totul

Nu poti deschide subiecte importante si serioase atunci cand tu si partenerul tau sunteti obositi. Comunicarea de succes are loc atunci cand partenerii sunt atenti si isi dau interesul sa rezolve prin comunicare toate problemele pe care le au.

Nu te astepta sa iti citeasca gandurile

Partenerul tau nu iti poate citi gandurile. Nu il poti obliga sa stie ceva despre tine daca nu comunci cu el. Daca ai anumite dorinte atunci trebuie sa i le comunici doar asa acesta va putea sa stie ce iti doresti cu adevarat si sa te ajute sa le indeplinesti.

Poti comunica mai eficient cu sotul tau daca vei urma toate cele mentionate mai sus pana la cele mai mici detalii.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment