Desert pentru oaspeti

Cheesecake cu lamaie si bezea

Aceasta reteta este o reteta racoroasa, cu gust dulce-acrisor.  Iata cateva trucuri utile pentru realizarea tortului de bezea cu lamaie:

Este important ca Cheesecake-ul sa fie tinut la frigider tip de 12 ore, inaintea servirii. In cazul in care tortul trebuie transportat, este necesar sa folosim un pliculet de gelatina , sau patru foi de gelatina.

In cazul in care nu aveti torta pentru rumenirea bezelei puteti prepara o bezea elvetiana la baie de abur: 5 albusuri, 250g zahar tos, 340g unt rece, 2 lingurite vanilie, 3 linguri piure de capsuni, colorant alimentar roz, jumatate de lingurita de sare. Folositi mixerul cu un bol termorezistent, de metal sau sticla pentru bain-marie, dupa aceasta operatiune pe foc, mutati bezeaua intr-un alt recipient si folositi mixerul. Pe masura ce adaugati untul , chiar daca  bezeaua va incepe sa se reduca in volum , continuati sa mixati pana ce crema isi va reveni in volum si consistenta.

Ingrediente pentru Ceesecake:  300g biscuit digestivi, 120g unt, 500g crema de branza, 100g zahar pudra, 200ml smanana dulce pentru frisca, coaja de la o lamaie, 2 albusuri, un praf de sare , 100g zahar tos. Formarea crustei se face prin pisarea buscuitilor la blender, , apoi amestecam cu untul topit. Adaugam compozitia intr-o tava ( de 18 cm diametru si cu hartie de copt) si presam compozitia .

Putem folosi un pahar pentru presarea uniforma a bicuitilor , apoi dam la rece pana terminam umplutura.

Umplutura de Cheesecake cu lamaie si bezea: crema de branza se scurge , apoi o amestecam impreuna cu zaharul in mixer timp de 2-3 minute. Apoi adaugam smantana dulce(rece si amestecam 5-7 minute pana ce crema se intareste. Apoi adaugam sucul si coaja de lamaie. Amestecam compozitia pana se intareste, apoi turnam crema de branza deasupra crustei de biscuit si lasam la rece timp de 12 ore.

Bezeaua : batem albusurile cu un praf de sare ca sa obtinem o bezea moale. Apoi adaugam zaharul  putin cate putin si amestecam pana obtinem o bezea si lucioasa. Folosim un pos pentru decorarea cu bezea si folosim o torta pentru rumenirea bezelei. Lasam tortul la rece pana in mometul servirii.

Acest desert se pregateste destul de usor, fara prea multe operatiuni de preparare, fara a folosi multe ingrediente si este ideal pentru a servi oaspetii. In cazul in care aroma de lamaie va displace, puteti sa folositi esenta de vanilie sau miezul unei pastai de vanilie.Puteti schimba culoarea cremei , folosind un colorant alimentar .

 

Leave a Comment