Sfaturi pentru o relatie de durata

Cateva reguli pretioase

Dupa cativa ani in doi, este cunoscut faptul ca in multe cazuri relatia intra intr-o rutina, uneori se confrunta cu plictiseala si traiesc singuratatea in doi. Uneori partenerii nu mai depun nici un efort ca relatia sa nu intre intr-o stare de plictiseala si nu mai fac nici un gest pentru a imbunatati viata in doi.

Iata cateva reguli pretioase, care pot revitaliza relatia in cuplu:

Surprinde-ti partenerul cu gesturi mici in fiecare zi. Pregatiti-va reciproc micul dejun, sau cafeaua in anumite zile. Oferiti-va declaratii de dragoste prin biletele pe care sa le gasiti usor. Comunicati mai mult! Desi ritmul cotidian este unul din ce in ce mai alert in ziua de azi, gasiti timp sa va impartasiti experientele prin care treceti la serviciu sau in in viata de zi cu zi, impartasiti–va dorintele, gandurile, sentimentele. Pastrati legatura pe parcursul zilei prin mijloacele de comunicare moderne.

Impartiti responsabilitatile casnice. Pregatiti un plan in care stabiliti ca fiecare sa se ocupe de anumite treburi casnice(cine se va ocupa de spalatul vaselor, cine duce gunoiu, cine da cu aspiratorul etc.), in felul acesta certurile legate de nemultumirile in ceea ce priveste neindeplinirea responsabilitatile casnice, nu vor mai avea loc.

Timpul acordat vietii sociale, este limitat sau lipseste , cand deja aveti o familie si copii. Viata devine monotona, in ritmul in care se desfasoara. Petreceti aproape intreaga zi la serviciu, apoi obositi va grabiti acasa. Nu lasati ca rutina sa fie permanenta. Planificati in anumite zile iesiri in oras in doi sau cu prietenii. Vizionati un film la cinema sau o piesa de teatru.

O mare provocare in viata de cuplu este lupta de a-ti schimba partenerul . Nu incerca sa-ti schimbi partenerul! Aminteste-ti ca te-ai indragostit de el asa cum este. Aminteste-ti care sunt motivele pentru care te-ai indragostit de partener. Cu siguranta nici tu nu esti perfect, perfectiunea plictiseste . Radeti impreuna de micile defecte , umorul detensioneaza si aduce buna dispozitie. Practicati autoironia dovedind toleranta si luciditate .

Incurajati-va reciproc pasiunile. Oferiti-va suport, ofireti-va sustinere si bucurati-va de reusitele voastre.

In mometele dificile care apar in cuplu si in viata in general, fiti o echipa! Gasiti solutii impreuna , sfatuindu-va si alegeti cea mai buna varianta de a rezolva impasul.

Creati propriile motive de a sarbatori in modul vostru unic. Orice ocazie de a sarbatori este binevenita. Sarbatoriti ziua nuntii sau ziua in care v-ati cunoscut sau orice alt eveniment special pentru voi.

Gasiti partea pozitiva in orice situatie aparent negativa!

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment