Afla ce este terapia FCS – familie, cariera, societate

 

FCS inseamna familie, cariera, societate, sunt cele trei capitole care pot ajuta un om sa devina mai bun sau il pot dezechilibra.

Care este rolul familiei?

Familia poate aduce dupa ea o serie de suferinte. Putem descoperi trauma care vine din greselile de crestere ale parintilor.  Daca in familia ta au existat probleme de genul: scadal, batai, aventuri, divort, santaj emotional, lipsa de comunicare, comunicare deficitara, lipsa de afectiune, adictii de alcool, droguri sau medicamente, o tulburare de personalitate, o tulburare de comportament, o boala psihica, probleme grave de sanatate sau decesul unei persoane dragi atunci poti avea serioase probleme. Oricare din aceste traume pot influenta modul de a gandi dar si de a actiona. Toate aceste traume pot genera probleme serioase in viata de cuplu. Doar daca vei gasi o modalitate prin care sa poti trece peste ele vei putea avea parte de o viata linistita si implinita.

Ca sa poti face asta trebuie sa stabilesti alaturi de partenerul tau urmatoarele: bugetul familiei, prietenii comuni dar si cei personali, viata sociala, cum sa va puteti construi o cariera dar in acelasi timp sa va respectati nevoile, viziunea de viitor, comportamentul potrivit fata de familie, hobby-uri comune, treburi casnice si nu in ultimul rand viata sexuala.

Cariera

Aici trebuie sa pui in balanta ceea ce iti doresti cu ceea ce poti realiza cu adevarat. Vezi mai intai ce cursuri poti face pentru a obtine locul de munca la care visezi, vezi daca ai abilitatile necesare si daca te vei putea imparti intre noul loc de munca si familie.

La locul de munca pot aparea probleme de genul: interactiunea cu sefii, probleme cu colegii, interactiunea cu subalternii sau probleme cu salariul.

Societatea

Societatea este si ea un factor important in dezvoltarea individului. Interactiunile sociale sunt importante in dezvoltarea si comunicarea noastra.  Este foarte important sa ne inconjuram cu oameni care sunt pe aceeasi lungime de unda cu noi si care ne sunt alaturi. Fie ca vorbim de colegi de scoala sau de prieteni din copilarie este normal sa te inconjori de oameni cu care poti discuta si alaturi de care poti sa fii tu.

Activitatile pe care le faci cu aceste persoane iti aduc buna dipozitie si siguranta.

Incearca sa scapi de prietenii toxici care te cauta doar atunci cand au nevoie de o favoare din partea ta. Acesti prieteni iti vor face mult rau si nu vei mai putea vedea partea frumoasa a vietii. Chiar daca nu vrei vei ajunge sa ai de rezolvat si problemele lor.

Incearca sa tii pe langa tine persoana cu care ai aceleasi hobby-uri, de la care sa ai ce invata si care sa te sprijine in tot ceea ce faci. Este important sa ai un prieten cu care sa poti urmari un film sau alaturi de care sa iesi in oras la orice ora din zi si din noapte. De-a lungul timpului se vor ivi foarte multe probleme si este sanatos sa ai cu cine sa discuti si de la cine sa poti primi un sfat bun.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment