Aromaterapie in casa ta – uleiul de tamaie si beneficiile sale

Uleiul de tamaie este cu siguranta un produs care are foarte multe beneficii asupra organismului nostrum. Acesta este destul de des utilizat in tratamentele naturiste.

Uleiul de tamaie este extras din rasina arborelui de tamaie si este un prpdus pretios in aromaterapie, fiind foarte bun pentru sanatate.

De este este tamaia un produs special?

Tamaia este un produs natural care a fost folosit in medicina traditionala mai bine de 4000 de ani. In ultimele decenii acesta a inceput sa fie ingredientul principal al foarte multor medicamente care aveau menirea sa combata boli grave precum cancerul, astmul sau bolile articulare.

Aceasta rasina are proprietati de tonifiere, hidratare si de prevenire a semnelor de imbatranire a pielii. Este un ingredient important utilizat in crème si seruri hidratante. Tamaia mai reuseste sa improspeteze aerul din incapere si ofera mai multa prospetime.

Care sunt beneficiile aduse de uleiul esential de tamaie

Tamaia este o rasina unica si incantatoare. Modul prin care se obtine o face sa ofere numeroase beneficii asupra organismului.

Ajuta la vindecarea pielii si previne semnele de imbatranire

Uleiul esential de tamaie este un aliat important in vindecarea ranilor si reduce in mod vizibil semnele post acneice si amelioreaza aspectul cicatricilor. Acesta imbunatateste tonusul si elasticitatea pielii, estompeaza vergeturile si reduce roseata si iritarea pielii.

Imbunatateste memoria

Uleiul esential de tamaie ajuta foarte mult la imbunatatirea memoriei pe termen scurt si memoriei pe termen lung dar si functiile de invatare. Daca vei difuza ulei de tamaie in camera celui mic vei vedea cum acesta va asimila mult mai usor informatiile noi de care are parte si va avea mai mult drag atunci cand va trebuie sa invete pentru scoala sau sa faca teme.

Ajuta la reducerea reactiilor de stres si a emotiilor negative

Uleiul de tamaie are efecte anti-anxietate si va reduce depresia fara a acea efecte adverse si fara sa provoace somnolent. Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat faptul ca la inhalare, acest ulei va reduce frecventa cardiac si tensiunea arteriala.

Sustine sistemul imunitar si previne bolile

Uleiul esential de tamaie este eficient in distrugerea bacteriilor si a virusurilor. Acesta este un puternic imunostimulator si ajuta foarte mult prevenirea aparitiei gingivitei, a durerilor dentare si a ranilor de la nivelul gurii.

Este un bun astringent

Uleiul esential de tamaie are efecte antimicrobiene si poate fi utilizat in locul produselor chimice de curatat pe care le utilizezi in fiecare zi. Acesta este un bun agent antiseptic si dezinfectant si are capacitatea de a elimina germenii din spatiul si corpul  tau.

Mixuri pentru aromaterapie

Poti amesteca uleiul esential de tamaie si rozmarin pentru a avea parte de mai multa energie. Uleiul esential de tamaie se poate amesteca cu cel de lavanda pentru a calma pielea iritata.

Poti dezinfecta ranile si poti accelera vindecarea cu ajutorul uleiului de tamaie fara a se forma cicatrici.  Uleiul esential de tamaie este benefic in locuinta ta si iti va oferi un mediu mai proaspat si vei avea rezultate mai rapide.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment