Beneficiile Homeopatiei

Ce este Homeopatia

Homeopatia este un sistem al medicinii, care trateaza bolnavul cu substante diluate puternic, ele sunt in principal sub forma de tableta si au ca scop stimularea sistemului de vindecare naturala a corpului. In urma consultului si simptomelor, medicul va prescrie cel mai potrivit tratament pacientului.

Medicina Homeopata se bazeaza pe principiul similitudinii , in sensul ca daca un simptom apare ca urmare a unui consum mare de o anume substanta, se foloseste aceeasi substanta dar in doze mult mai mici, pentru a trata acelasi simptom. Substantele folosite in tratamentele homeopate, sunt substante non-toxice dat fiind faptul ca ele sunt diluate foarte mult.

Remediile folosite in medicina homeopata, sunt preparate in farmacie de catre specialist, prin dilutii si prin amestecare puternica.

Originile acestui principiu vin  inca din anul 377-460 i.C si este folosit in intreaga lume de mai mult de 200 de ani. Acest principiu de tratament a fost descoperit de doctorul de origine germana, Samuel Hahnemann, care nemultumit de tratamentele cu reactii adverse foarte dure in acele vremuri, a reusit sa gaseasca o solutie pentru a reduce aceste reactii adverse . Dupa mai multe experimente , a descoperit ca medicamentele aveau o eficienta mai mare daca erau administrate in doze mai mici. Medicul Samuel Hahnemann si munca sa documentata, stau la baza medicine homeopatice de azi.

In tara noastra, homeopatia a devenit cunoscuta dupa anul 1830. In acea perioada informatiile despre  homeopatie se raspandeau in toata Europa. Pe teritoriul tarii noastre se foloseau atunci,  foarte mult plantele medicinale, cu aceeasi intentie de tratament, dar in sistem fitoterapeutic .

Homeopatia se recomanda pentru orice varsta (chiar si copiilor) datorita faptului ca ea actioneaza bland si nu are efecte secundare nocive. Tratamentul homeopat poate vindeca sau ameliora boli cronice, acute. Poate trata fizic, spiritual, emotional si mental.

Tratamentul holistic al pacientului este esenta acestei ramuri ale medicinii, folosind remedii naturale pentru a stimula imunitatea  si vindecarea organismului . Acest tratament ofera modificari positive in organism, un plus de energie, de stare buna. Se recomanda folosirea tratamentelor homeopate pentru copii, pentru ca le fortifica sistemul imunitar . Remediile homeopate pot combate boli grave, stimuland imunitatea sa reactioneze ca un scut de aparare in vederea protectiei in fata virusurilor si a bacteriilor, putand fi folost si pentru profilaxie.

Pot fi vindicate numeroase boli ale copiilor:

Infectiile respiratorii, infectiile urechii, raceli, gripe, pneumonii,, boli autoimune, colici, dureri de cap, dureri ale eruptiei dintilor, diareea, constipatia , ADHD, autismul, etc. .

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment