Metode naturiste de albire a dintilor – sunt bune sau nu

Cu totii ne dorim sa avem parte de dinti albi si un zambet perfect dar este bine sa stim care sunt riscurile la care ne supunem atunci cand alegem metodele naturiste de albire a dintilor in detrimentul celor profesionale.

Medicul stomatolog Adrian Mina ne explica care sunt posibilele efecte secundare ale metodelor naturiste de albire a dintilor.

     Iata metodele naturiste de albire a dintilor

Sucul de lamaie

Unele persoane isi clatesc dintii cu suc de lamaie pentru a avea dinti mai albi. Sucul de lamaie este de fapt citric si iti poate dauna dintilor. Vei vedea ca folosindu-l in mod constant nu vei face decat sa duci la pierderea de calciu.

Nu este recomandat nici sa combini sucul de lamaie cu bicarbonatul de sodiu deoarece va sfarsi prin a eroda smaltul dintilor.

Capsunele

Sunt un remediu naturist care ajuta la albirea dintilor dar care pot fi destul de periculoase. Acestea produc efectul de albire al dintilor prin acidul ascorbic pe care il contin. La maxim 30 de minute dupa ce consumi capsuni este recomandat sa te speli pe dinti cu o pasta care contine fluor.

Merele

Merele sunt foarte sanatoase dar nu sunt recomandate in albirea dintilor. Acestea sunt bune ca si gustare dar nu te pot ajuta in igiena orala. Daca ai impresia ca dintii lucesc mai frumos dupa ce mananci mere atunci trebuie sa stii ca acesta este rezultatul unei cantitati mici de acid malic pe care merele il contin.

Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu iti va albi dinti dar poate indeparta cu succes placa dentara. Daca utilizezi prea des bicarbonatul de sodiu atunci trebuie sa stii ca iti poate deteriora smaltul. Marea majoritate a pastelor de dinti pot elimina petele la fel de bine ca bicarbonatul de sodiu si fac asta fara a avea efecte secundare sau riscuri.

Sarea de mare

Sarea de mare poate fi combinata cu apa sau cu otetul de cidru pentru albirea dintilor dar daca o folosesti o perioada mare de timp atunci dantura ta va fi destul de afectata.

De ce este recomandat sa evitam albirea dintilor prin metodele naturiste?

„Motivul principal pentru care trebuie să evitați albirea dentară prin intermediul remediilor casnice este acela că acestea sunt supuse aplicării greșite. Nu există formule sau proceduri create pentru a asigura utilizarea în condiții de siguranță. Există astfel un risc real de deteriorare severă și permanentă a dintelui sau gingiei. Înainte de a folosi aceste remedii, de obicei nu ceri părerea medicului stomatolog. Așa că nu ai nicio modalitate reală de a afla cum ți-ar putea afecta orice remediu casnic dinții sau gingiile.
De asemenea, companiile petrec în general mii de ore testându-și produsele și metodele comerciale de albire a dinților pentru a determina un protocol de aplicare standardizat care este sigur pentru majoritatea oamenilor. În plus, atunci când alegeți o metodă de albire a dinților care necesită supraveghere, puteți fi sigur că dentistul vă va evalua sănătatea dentară înainte de a o recomanda. Eliminând astfel orice risc”, a adaugat medicul Adrian Mina.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment