Care sunt beneficiile aduse de criosauna

 

Criosauna este recomandata mai ales vara. Temperaturile de peste 30 de grade Celsius trezesc in oameni o nevoie puternica de racorire. Unele persoane aleg sa se racoreasca sub un aer conditionat, altii aleg sa mearga la piscina iar cei mai norocosi aleg sa se expuna la temperaturi care ajung la -180 de grade Celsius. Cirosauna este defapt expunerea la frig timp de 3 minute si este tot mai populara in Romania.

Poate ca pare a fi o temperatura fatala dar nu este deloc asa. Atata timp cat expunerea se face in aburi uscati de azot iar o sesiune dureaza doar 3 minute nu este deloc periculos. In istorie se apela la expunerea la frig pentru a genera o stare de bine si pentru ca vindeca anumite boli. Modalitatea de expunere la frig se numeste azi criosauna si se face intr-un cadru bine controlat.

Ce este mai exact criosauna?

Este un procedeu care presupune racirea simultana a intregii suprafete a corpului folosind un mediu gazos. Denumirea de criosauna vine de la faptul ca este opusul saunei clasice.

Criosauna are cateva caracteristici importante:

  • Racirea se face cu ajutorul aerului uscat si din acest motiv corpul nu ingheata
  • Procedura nu trebuie sa dureze mai mult de 3 minute
  • Cu ajutorul azotului se obtine racirea organismului

Cine poate sa faca criosauna?

Marea maroritate a persoanelor pot face criosauna dar cel mai des este recomandata pentru:

Sportivi – acestia se pot recupera dupa efortul depus si pot scapa de diversele traumatisme ale musculaturii.  Daca se face in mod frecvent criosauna poate sa creasca performanta fizica si imbunatateste starea de spirit.

Persoanele care isi doresc sa isi remodeleze corpul – criosauna poate sa reduca tesutul adipos si sa ajute pielea sa fie mult mai tanara. Daca o insotesti de o alimentatie sanatoasa poate sa faca adevarate minuni.

Persoanele care doresc sa slabeasca – o singura sedinta de criosauna poate sa duca la arderea a aproape 1.500 de calorii.

Persoanele care sufera de probleme reumatologice – spondiloza, osteoporoza sau hernia de disc pot fi ameliorate sau vindecate cu criosauna.

Beneficiile oferite de criosauna sunt: accelerarea vindecarii diverselor traume, reducerea inflamatiilor, diminuarea celulitei si stimularea sistemului imunitar.

Contraindicatii criosauna:

Persoanele care nu au voie sa faca aceste sedinte sunt:

  • Cele care au suferit un infarct
  • Cele care au frecvent crize de epilepsie
  • Cele care sufere de tuberculoza
  • Cele care au urticarie la frig
  • Cardiacii
  • Femeile insarcinate
  • Copii sub 10 ani

Tosimo Yamauchi este cel care a inventat sauna si a facut-o pentru a vindeca problemele reumatice. Cu toate astea oamenii o folosesc cel mai des pentru a slabi sau pentru a se recupera mai repede in urma efortului depus la sala de forta.

Criosauna este un procedeu simplu care nu presupune complicatii si care nu iti va pune sanatatea in pericol. Din contra, acesta este recomandata pentru a putea avea parte de un aspect fizic de invidiat. Vei observa reale imbunatatiri inca de la primele sedinte de criosauna.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment