Obisnuiesti sa mananci la restaurant? Atunci trebuie sa stii ce poti face pentru a evita uleiurile nesanatoase.
Mark Sisson este fondatorul companiei Primal Kitchen si a dezvaluit tuturor persoanelor interesate cum pot evita uleiurile nesanatoase. Mark Sisson este si autorul volumului renumit „ Two Meals a Day Cookbook”, un mic ghid care iti va indica cum sa ai parte de o masa gustoasa si sanatoasa.
Atunci cand mergi la restaurant trebuie sa acorzi atentie unor aspecte destul de importante care iti vor garanta o masa gustoasa si sanatoasa. Meniurile nu precizeaza uleiurile folosite pentru fiecare reteta si tu trebuie sa pui toate intrebarile ospatarilor pentru a te asigura ca preparatele de care vei avea parte vor fi pe placul tau.
Uleiul poate strica un preparat gustos si sanatos
De cele mai multe ori uleiul poate sabota o masa bogata si sanatoasa si pot sa schimbe complet gustul unui preparat.
„Un restaurant poate folosi cea mai buna carne de vita, cel mai bun peste salbatic sau cel mai bun produs organic pe care il poate gasi si apoi strica totul cu dressinguri cu ulei de soia sau gatind preparatele in cine stie ce ulei vechi si oxidat”, a spus Sisson.
Uleiurile obtinute din seminte precum cel de rapita sau cel de floarea soarelui au un nivel mare de procesare. Acestea isi pierd toate grasimile si mineralele si se depun in grasimea de pe corp. Asta in timp poate sa iti provoaca inflamatii in organism iar sanatatea ta va avea de suferit.
Solutia expertului in acest sens este destul de simpla „Discuta cu chelnerul. Spune-i sa-l cheme pe bucatar si spune-i atat: ‘Sunt la dieta keto. Nu ma impac cu uleiurile de soia, canepa sau porumb. Ce-mi puteti gati in ulei de masline extravirgin? Puteti sa-mi pregatiti o friptura in unt?’. Sunt multe posibilitati cand iei masa in oras.” sustine expertul.
Untul topit este un inlocuitor gustos
Sisson recomanda sa ceri de fiecare data alternative precum unt topit sau ulei de masline extravirgin care sa ofere salatei tale o savoare aparte. Pentru salate este recomandat untul topit care le va oferi o aroma deosebita si gustoasa,nu vei da gres daca vei opta pentru unt topit in salatele pe care le consumi.
. „Sunt iubitor de fructe de mare. Daca iau un cocktail de crabi sau unul de creveti, adu-mi doar unt topit ca sos. Provenind dintr-un sat de pescari din Maine, consider asta un meniu ideal”, a adaugat acesta.
Grasimile precum untul sau uleiul de masline extravirgin sunt mai putin procesare iar asta insemna ca vei avea parte de un preparat sanatos. Grasimile sanatoase sunt mai putin expuse la caldura si nu isi pierd antioxidantii si mineralele. Secretul este sa cauti varietati naturle si mai putin procesate care sa iti ofere preparate gustoase si sanatoase.
La restaurant trebuie sa comanzi doar preparate sanatoase pe care sa le poti consuma cu incredere si care sa nu iti afecteze starea de sanatate. Uleiurile folosite in aceste preparate sunt mai importante decat crezi.