7 ingrediente pe care sa le eviti in timpul sarcinii

In timpul sarcinii trebuie sa eviti anumite produse. In cele de mai jos vei descoperi care sunt acestea si cum iti pot pune in pericol sarcina.

Iata care sunt ingredientele pe care trebuie sa le eviti in timpul sarcinii

Retinoizi

Acestea sunt substante derivate din vitamina A si sunt utilizate pentru a combate acneea, petele pigmentare si ridurile fine. Au rolul de a grabi reinnoirea celulara dar si de a preveni degradarea colagenului.

Retinoizii printre care retinol, retinal, retinil acetat sau retinil palmitat nu sunt recomandati in timpul sarcinii. Dozele prea mari de vitamina A pot avea efecte negative asupra fatului.

Hidroxi acizi

Hidroxi acizi precum alfa hidroxi acizi sau beta hidroxi acizi se regasesc in produse care au rol exfoliant dar si in produse pentru tratarea aceneei sau pentru petele pigmentare.

Acidul salicilic este cel mai utilizat acid BHA si este singurul acid BHA care a fost studiat in timpul sarcinii. Dozele mari de acid salicilic pot provoca malformatii fetale dar si alte complicatii in sarcina.

Peroxid de benzoil

Sarcina poate provoca acnee hormonala dar produsele pentru tratarea acneei pe care le poti folosi in mod obisnuit contin peroxide de benzoil care nu trebuie sa fie utilizat in timpul sarcinii. Sunt anumite riscuri pentru sanatatea fatului iar specialistii recomanda evitarea  lor.

Uleiuri esentiale

Uleiurile esentiate sunt tot mai mult incluse in produsele cosmetice. „În general, uleiurile esențiale pot fi foarte periculoase dacă nu sunt folosite corect. Adesea au o concentrație de 50 de ori mai mare decât obții prin intermediul unei căni de ceai din plante și pot face rău chiar dacă nu ești însărcinată. Problema este și că nu știm cât anume dintr-un ulei esențial este absorbit prin piele”, a declarat medicul ginecolog Albert Sassoon. Printre cele mai periculoase uleiuri este cel din arbore de ceai si uleiul esential de rozmarin. In doze mari poate duce la aparitia contractiilor uterine.

Hidrochinona

Acesta este un ingredient puternic care este utilizat pentru uniformizaea culorii pielii. Acesta se poate utiliza in timpul sarcinii deoarece te vei confrunta cu aparitia petelor la nivelul tenului dar specialistii nu recomanda utilizarea lui.

Formaldehide

Specialistii recomanda femeilor insarcinate sa evite expunerea la formaldehide. Aceste substante se regasesc de cele mai multe ori in oja „Manichiura cu gel, în special, tinde să includă cantități mai mari de formaldehide”, a mai spus medicul. Expunerea la formaldehyde creste riscul de infertilitate si de avort in cazul femeilor care lucreaza in aceste domenii.

Vopsea de par

„Schimbarea frecventă a formulelor pentru vopselele de păr face dificilă evaluarea posibilelor riscuri”, a mai spus Dr. Sassoon. Medicul recomanda femeilor insarcinata sa evite vopsirea parului in primele 12 lunin de sarcina, mai exact atunci cand fatul se formeaza si isi dezvolta toate organele.  Dupa aceasta perioada poti merge ocazional la salon pentru a-ti vopsi podoaba capilara si pentru a avea parte de un aspect ordonat. „Nivelul substanțele absorbite prin scalp este atât de redus încât potențialul risc este foarte scăzut dacă programările sunt rare”,  a mai adaugat medicul.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment