Ce se intampla cu organismul tau atunci cand renunti la alcool

De-a lungul timpului alcoolul a provocat foarte multe probleme de sanatate. Dar stii cu adevarat ce se petrece in organismul tau atunci cand renunti la alcool?

Alcoolul este o metoda excelenta de a te relaxa si de a te simti bine dar creaza si foarte multe probleme de sanatate. Depinde doar de tine daca reusesti sa nu treci peste acea linie fina intre a bea ocazional un pahar cu vin si a deveni alcoolic.

Problemele legate de cantitatea acolului consumat au aparut abia in anul 1987. Atunci cand oamnii au inteles cat de mult alcool consumau.  Numarul de alcool pur care se regaseste intr-o bautura nu semnifica doar cantitatea acestuia si ci puterea lui.

Cum iti dai seama ca bei prea mult alcool?

Raspunsul este simplu. Daca vei consuma alcool in fiecare zi atunci trebuie sa iti tragi cateva semnale de alarma. O alta situatie in care ar trebui sa te alarmezi este atunci cand bei peste masura.  Alcoolul iti poate afecta realtiile cu cei din jur dar si relatia de cuplu. Daca vei consuma alcool in exces fertilitatea iti va fi afectata.

Vrei sa afli ce se petrece cu tine atunci cand renunti la alcool?

Vei dormi mai bine

Dupa ce renunti la alcool  vei putea dormi mai bine. In momentul in care consumi alcool activitatea cerebrala este afectata.  Persoanele care consuma alcool in mod frecvent se simt mai mereu obosite si lipsite de energie. Desi din cauza alcoolului vei putea dormi mai repede dar calitatea somnului nu va mai fi la fel de intensa.

Vei pierde in greutate

Alcoolul contine in general foarte multe calorii. Un singur pahar de bere poate avea pana la 200 de calorii.  Daca vei renunta la alcool vei renunta si la aceste calorii care te fac sa cresti in greutate.  Daca nu vei exagera cu mancatul atunci nu vei acumula kilograme in plus.

Pielea ta va fi mai frumoasa

Alcoolul provoaca eliminarea apei din organism. Acesta ne deshidrateaza si pielea ta va arata mult mai urat. Apa este absolut necesara in timpul mahmurelii. Daca ai putina apa in organism atunci vei avea tenul uscat, obrajii  rosii , matreata si eczeme. In momentul in care vei renunta la alcool tenul tau va arata mult mai bine si mai sanatos.

Nivelul zaharului din sange va ajunge la normal

Consumul de alcool duce la dezechilibrul nivelului de zahar din sange iar asta in timp poate favoriza aparitia diabetului. In momentul in care renunti la alcool nivelul de zahar din organism va reintra in normalitate.

Ai sanse mai mari sa faci copii

Consumul de alcool reduce fertilitatea. In urma unui studiu recent efectuat a demonstrat faptul ca femeile care consuma mai mult de 7 bauturi pe saptamana au avut sanse mai mici cu 34% de a ramane insarcinate.  Chiar si consumul moderat de alcool afecteaza fertilitatea.  Daca vrei sa iti intemeiezi o familie atunci trebuie sa renunti complet la alcool.

Consumul de alcool nu este deloc benefic pentru organismul nostru, incearca sa reduci sau sa nu mai bei deloc alcool.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment