Ce trebuie sa stii despre bebelusii din burtica
Bebelusii din burtica au parte de reactii care te vor surprinde. Acestia pot zambi atunci cand le-au placut anumite alimente si s-au incruntat atunci cand nu le-a placut ceva. Asta inseamna ca au capacitatea de a simti si de a gusta anumite alimente. In plus vei ramane surprinsa sa descoperi cate reactii pot avea acestia.
Iata ce ar trebui sa stii despre bebelusii din burtica
Reactioneaza la anumite alimente
Anumiti bebelusi nu par sa se bucure daca mamicile lor consuma kale sau anumite legume care nu sunt tocmai pe placul lor. In schimb daca mamicile consuma morcovi bebelusii se vor bucura de gustul acestuia usor dulceag. Diferenta intre arome este cu siguranta usor de sesizat si la bebelusii din burtica. Morcovii au un continut mai mare de zahar iar asta va aduce zambetul pe buzele oricarui bebelus. Varza kale este amara si acesta este motivul pe care nu este tocmai pe placul bebelusului.
Momentul in care bebelusii au papile gustative
Capacitatea unui bebelus se a intelege aromele incepe de la 8 saptamani de gestatie, atunci incep sa se formeze papilele gustative. Acestia inghit zilnic intre ¾ si 4 cani de lichid amniotic si de aici provin aromele din dieta care este urmata de mamica acestuia. Lucruri precum zaharul, aminoacizii, proteinele, sarea dar si acizii grasi sunt incluse in lichidul pe care un bebelus il consuma. Acesta este si motivul pentru care un bebelus isi formeaza preferintele cu mult inainte sa se nasca si incepe sa manance alimente solide.
Au par in timp ce sunt in burtica
Bebelusii au part de un strat foarte subtire de par care le acopera corpul dar si fata acestora . Acest par nu ramane prea mult timp pe corpul bebelusilor deoarece o mare parte din el va disparea la nastere.
Inima lor bate la 5 saptamani
Inima unui bebelus va incepe sa bata dupa 5-6 saptamani de gestatie atunci cand dimensiunea sa nu este mai mare decat capul unui ac. Va dura 10 saptamani pana cand inima sa va fi pe deplin formata si este interesant ca la sfarsitul unei sarcini, inimile bebelusilor de sex feminin bat mai repede decat cele a bebelusilor de sex masculin.
Bebelusii casca, plang si urineaza
Foarte multe ecografii au demonstrat ca bebelusii au deschis gura in acelasi mod in care oamenii casca. Atunci cand incep sa caste pentru prima data desi nu ii poti auzi vei simti miscari tot mai dese in burtica. Mai multi cercetatori spun ca bebelusii incep sa urinzeze in pantec intre saptamana 9 si a 16-a.
Se nascu cu 50% mai multe oase decat adultii
Bebelusii au in uter 300 de oase. Pe masura ce vor creste aceste oase vor incepe sa se uneasca iar numarul lor va ajunge la 206.
Zgomotele puternice le pot afecta auzul
La aproximativ 18 saptamani dupa fertilizare urechile fatului vor creste si vor incepe sa auda sunete exterioare. Pana la varsta de 6 luni, fatul se va putea intoarce de fiecare data cand va auzi un sunet.