Cum iti poti ajuta copilul sa isi faca prieteni

Prietenii si familia joaca un rol important in dezvoltarea copiilor. Cei mici au nevoie de cele mai multe ori de un mic ajutor pentru a-si face prieteni iar parintii sunt cei mai in masura sa isi ajute copilul in aceasta privinta.

Pentru a avea parte de un copil sociabil si popular trebuie sa il inveti sa sara in ajutor sau sa imparta.  Acesta trebuie sa dezvolte abilitati verbale puternice si sa stie cum sa tina sub control impulsurile egoiste sau agresive.

Iata cum iti poti ajuta copilul sa isi faca prieteni

Nu il forta sa fie pe placul tuturor

Nu iti forta copilul sa fie pe placul tuturor. Pentru a se integra mai bine intr-un grup la joaca sau la gradinita este necesar sa nu faca compromisuri. Lasa-l sa se exprime liber si nu il invata sa joace teatru doar pentru a fi pe placul cuiva.

Invata-ti copilul ca oamenii din jurul lui trebuie sa il placa pentru ceea ce este. Copilul tau trebuie sa aiba incredere in el si in tot ceea ce face. Nu trebuie sa ii fie rusine cu ceea ce este.

Invata-ti copilul sa vorbeasca politicos

Primele lectii pe care copiii le invata de la parinti este comunicarea.  Copilul tau trebuie sa invete sa isi asculte interlocutorii si sa le ofere acestora raspunsuri pe masura.

Comunica impreuna cu cel mic acasa astfel incat acesta sa poata discuta la randul lui cu alti copii. Contactul cu ochii este la fel de important si orientarea corpului in directia celui care vorbeste.

Invata-ti copilul sa faca fata situatiilor sociale dificile

Ca cel mic sa isi faca prieteni mai usor trebuie ca acesta sa faca fata situatiilor diferite. Inainte de a-i oferi sfaturi copilului tau este necesar sa urmaresti cum relationeaza acesta.  Vezi care este atitudinea lui si incearca prin anumite jocuri sa il determini sa faca fata cu brio in fata situatiilor sociale dificile.

In cazul in care anumiti copii nu isi doresc sa se joace cu el nu incerca sa fortezi lucrurile, pur si simplu il poti lasa in pace pana cand isi va gasi altceva de facut.

Invata-ti copilul sa isi asculte emotiile

Empatia este foarte important in societate. Cu totii avem atat impulsuri egoiste cat si emotii negative si este foarte important sa inveti sa le controlezi si sa empatizezi cu omul de langa tine. Cheia relatiilor reusite este ca cel mic sa isi asculte emotiile si sa ia anumite decizii in baza acestora.

Nu iti incuraja copilul sa faca ceea ce vrea ci ceea ce considera ca este bine de facut.  Acesta trebuie sa invete sa isi asculte emotiile fara sa se gandeasca ca toate astea se vor intoarce impotriva lui.

Evita criticile dure

Nu judeca copilul in functie de comportamentul acestuia. Daca vei face asta, copilul va deveni mai introvertit si ii va fi mai greu sa socializeze.

Cu cat iti vei face mai mult timp pentru copilul tau si cu cat vei discuta mai mult cu acesta cu atat va fi mai bine pentru el.

 

 

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment