Consumi prea mult zahar? Afla ce se intampla in corpul tau cand faci asta

Zaharul este omniprezent in alimentatia noastra moderna. Este adaugat intr-o varietate de produse, de la bauturile racoritoare pana la produse de patiserie si alimente procesate. Consumul excesiv de zahar poate avea un impact semnificativ asupra sanatatii noastre.

Iata ce se intampla in corpul tau cand consumi prea mult zahar

  1. Cresterea nivelului de glucoza

Atunci cand consumam zahar, acesta este descompus in corp in glucoza, care devine sursa principala de energie pentru celulele noastre. Cu toate astea, consumul excesiv de zahar poate duce la cresterea semnificativa a nivelului de glucoza din sange, ceea ce poate provoca probleme de sanatate.

  1. Reactia pancreasului

Cand nivelul de glucoza din sange creste rapid, pancreasul elibereaza insulina pentru a ajuta celulele sa absoarba glucoza. Cu toate astea, consumul constant de zahar poate supraincarca pancreasul, ceea ce poate duce la rezistenta la insulina. Aceasta este o conditie in care celulele nu mai raspund eficient la insulina, ceea ce poate duce la diabet de tip 2.

  1. Depozitarea grasimii

Excesul de glucoza din sange poate fi transformat in grasime si stocat in tesutul adipos. Acest lucru poate contribui la cresterea in greutate si la dezvoltarea obezitatii. Consumul excesiv de zahar, in special de bauturi racoritoare sau de alimente procesate, poate fi un factor major in epidemia de obezitate din lume.

  1. Cresterea riscului de boli de inima

Consumul excesiv de zahar poate creste riscul de boli de inima. Consumul de zahar poate duce la cresterea tensiunii arteriale, cresterea nivelului de trigliceride in sange si inflamatii cronice, toate astea fiind factori de risc pentru afectiunile cardiovasculare.

  1. Efecte negative asupra ficatului

Ficatul are rolul de a procesa si de a elimina toxinele din corp. Atunci cand consumam zahar in exces, acesta este descompus in ficat, iar surplusul este stocat sub forma de grasime. Consumul excesiv de zahar poate duce la dezvoltarea ficatului gras nonalcoolic (NAFLD), o afectiune care poate progresa la ciroza si insuficienta hepatica.

  1. Impact asupra creierului

Zaharul poate avea un impact semnificativ asupra creierului. Consumul de zahar poate stimula eliberarea de dopamine, un neurotransmitator care provoaca senzatii de placere. Aceasta poate crea un cerc vicios de dorinta pentru zahar si poate duce la comportamentul de supraalimentare si la dependenta de zahar in unele cazuri.

Consumul excesiv de zahar poate avea efecte adverse semnificative asupra sanatatii noastre, afectand nu doar greutatea si sanatatea fizica, ci si cea mentala. Pentru a mentine o stare buna de sanatate, este important sa fim constienti de aportul nostru de zahar si sa incercam sa limitam consumul de zahar adaugat in alimentatia noastra.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.