Iata exercitii care te vor ajuta sa combati durerile de spate

Durerile de spate sunt atat de frecvente incat nu pot fi trecute cu vederea. Atunci cand apar provoaca un adevarat disconfort si este destul de dificil depasesti acel moment.

In cele ce urmeaza vei avea acces la 7 exercitii la sol care te vor ajuta sa eviti tasarea coloanei si care pot fi realizate la orice varsta.

Iata exercitii care te ajuta sa combati durerile de spate

Exercitiu pentru durerile de gat si umeri

Pentru a putea realiza acest exercitiu ai nevoie de un rulor. Te asezi pe el si lasi capul catre podea dupa care iti intinzi bratele si iti pastrezi bratele unite. Dupa care revii in pozitia intiala apoi din nou reiei relaxarea capului si intinderea bratelor. Repeta acest exercitiu ori de cate ori poti.

Exercitiu pentru durerile de umeri si spate

Te asezi ca si in cadrul exercitiului de mai sus iar de aici ai doua posibilitati:

  • Ramai in aceasta pozitie cat mai mult timp
  • Incerci sa iti deplasezi spatele peste rulou inainte si inapoi fara a depasi limita coloanei toracice.

Realizeaza acest exercitiu atat de mult cat poti indiferent de varianta aleasa de tine.

Exercitiu 3 in 1 : coloaba lombara, abdomen si sold

Acest exercitiu este unul de mentinere care lucreaza atat mijlocul cat si abdomenul si articulatia soldului. Te asezi in pozitia de sezut, cu mainile si picioarele ridicate dupa care incerci sa iti gasesti echilibrului si ramai in aceasta pozitie cat mai mult posibil, apoi trebuie sa incerci sa te relaxezi.

Exercitiu pentru durerile de spate

Te asezi cu fata la sol si te sprijini pe coate, coatele trebuie sa fie asezate sub umeri si talpile apropiate. Cand ti-ai gasit echilibrul iti ridici un picior mai sus si iti mentii aceasta pozitie cat mai mult posibil. Atunci cand obosesti cobori piciorul si il ridici pe celalalt.

Mentine aceasta noua pozitie cat mai mult timp dupa care te poti relaxa.

Exercitiu pentru coloana si muschii laterali ai trunchiului

Te asezi intr-o parte cu sprijin pe mana stanga si ramai in aceasta pozitie atat de mult cat poti. Daca a sta in mana stanga ti se pare mult prea greu atunci te poti sprijini pe cot. Schimba pozitia pe mana cealalta si incearca sa mentii aceasta pozitie cat mai mult posibil.

Exercitiu pentru durerile de spate, de umeri, abdomen si picioare

Te asezi pe spate cu trunchiul sus si sprijinindu-te pe talpi si pe maini si ridici cat mai sus bazinul lasand usor capul pe spate. Mentine aceasta pozitie incordata cu bazinul cat mai sus cat mai mult timp dupa care te poti relaxa.

Exercitiu pentru durerea de spate si pentru a avea parte de pozitie cat mai dreapta

Daca ai observat ca nu iti mai poti pastra pozitia dreapta a spatelui si tinzi sa ramai aplecat iar durerea de spate nu iti da pace acest exercitiu este perfect pentru tine.

Te asezi cu fata la sol si duci bratele la ceafa. Incerci sa ridici capul si genunchii in acelasi timp dupa care revii. Trebuie sa faci cat de multe ridicari poti dupa care revii in pozitia normala.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment