Mihaela Bilic sustine ca painea neagra si cea prajita ingrasa foarte mult

Cu totii au auzit ca painea neagra sau painea prajita ar ingrasa mai putin. Adevarul este insa ca atat painea proaspata cat sic ea prajita ingrasa in aceeasi masura. Specialistii in nutritie sustin chiar ca numarul caloriilor din paine creste dupa ce aceasta este prajita.  Acest aspect poate fi un real pericol pentru silueta ta, evita sa consumi paine mai ales la cina.

Painea neagra si cea prajita ingrasa foarte mult

“Când vine vorba de pâine trebuie să știm că toată îngrașă la fel, indiferent că este albă sau neagră, proaspătă sau prăjită, cu drojdie sau cu maia, simplă sau cu semințe. Ce este diferit între sortimente?

Aportul de fibre/tărâțe, care însă nu are impact pe conținutul caloric, ci doar ajută la digestie/tranzit intestinal. Unii ar spune că pâinea din făină integrală este mai bogată în vitamine din grupul B și minerale, însă ele nu pot fi absorbite din cauza fitaților prezenți în cereale”, a explicat nutritionistul Mihaela Biblic.

Medicul nutritionist este un expert in alimentatie sanatoasa si sustine ca paine proaspata trece printr-un anumit proces termic iar numarul caloriilor/100 de grame creste cu 120.

“Ce se întâmplă cu pâinea prin prăjire, în afară de faptul că se rumenește frumos și miroase delicios? Pierde apa, devine mai ușoară și se concentrează în nutrienți/calorii- de la aprox 240cal/100g, ajunge la 340cal prin prăjire. Dar noi nu mâncăm pâinea cu suta de grame, ci cu felia, iar o felie de pâine (proaspătă sau prăjită) are tot 80 calorii.

Care e avantajul pâinii prăjite? Faptul că e mai ușor de digerat, nu balonează. Explicația: microorganismele din drojdie/maia își încetează activitatea și nu mai fermentează amidonul. Același avantaj îl prezintă și pâinea veche de o zi, al cărei proces de dospire s-a încheiat. P. S. Când prăjiți pâinea, evitați să o rumeniți prea tare- tot ce este ars conține acrilamidă, cu efect toxic”, a mai transmis Mihaela Bilic.

Mihaela a mai pus ca paine prajira devine mai usoara dupa ce este tratata termic ”Ce se întâmplă cu pâinea prin prăjire, în afară de faptul că se rumenește frumos și miroase delicios? Pierde apa, devine mai ușoară și se concentrează în nutrienți/calorii- de la aprox 240cal/100g, ajunge la 340cal prin prăjire. Dar noi nu mâncăm pâinea cu suta de grame, ci cu felia, iar o felie de pâine (proaspătă sau prăjită) are tot 80 calorii.” a mentionat aceasta.

Mihaela Bilic mai sustine ca paine nu ingrasa daca este consumata cu moderatie. Daca mananci la masa 1-2 felii de paine atunci nu iti va afecta silueta, dar, daca vei consuma o paine intreaga atunci cu siguranta vei avea de suferit. O singura felie de paine are 80 de calorii in timp ce 1 felie de cascaval are 180 de calorii iar aceasta combinatie te va afecta daca nu stii cum sa iti pregatesti meniul in mod eficient.

Un alt aspect pe care il poti avea in vedere este sa consumi paine veche de 1 zi ca sa iti pastrezi silueta  mult dorita. Cu toate astea, excesul de paine nu este recomandat daca vrei sa ai o silueta armonioasa.

Vrei sa trasmiti ceva femeilor din Romania? Trimite-ne stirea ta sau trimite-o unui public mai larg, folosind www.ecomunicate.ro.

Intra pe www.redupedia.ro pentru a beneficia de cele mai bune reduceri la magazinele online. Promotii noi in fiecare zi, care mai de care mai atractive.

Leave a Comment